Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha valaki tisztel akkor...

Ha valaki tisztel akkor kedvel vagy ez a kettő nem függ össze?

Figyelt kérdés

2018. szept. 9. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem függ össze a kettő.

Tiszteled valaki idős korát, akár bölcsességét,átadod neki a helyedet pld. de a személye például távol áll tőled és nem kedveled, mert hidegen hagy mint ember.

2018. szept. 9. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Van olyan akit tisztelek azért amit letett az asztalra, de emberileg nem feltétlenül szimpatikus ( ergo nem kedvelem) vagy fordítva ; van akit valamiért nagyon kedvelek, de egyszerűen nincs miért tisztelnem maximum szimpatikus. De persze a kettő nem zárja ki egymást és tisztelhetsz és kedvelhetsz egyszerre egy személyt :)
2018. szept. 9. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem :D Közel sem.

Kedveled, mert jófej, aranyos, kedves, jól néz ki stb... Magyarul szívesen lennél a közelében.

Tiszteled, mert letett valamit az asztalra, mert feltalált valamit, mert X Ftot keres, mert több tapasztalattal rendekezik valamilyen téren, mert valamiben nagyobb a tudása stb..., de ez nem jelenti azt, hogy kedveled.

2018. szept. 9. 21:48
 4/7 A kérdező kommentje:
És azt honnan tudhatom hogy csak tisztel-e vagy kedvel is mellé?
2018. szept. 9. 22:33
 5/7 A kérdező kommentje:
am köszi a válaszokat :)
2018. szept. 10. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Él egy nyugdíjazott professzor a társasházunkban. Egyszer a fülembe jutott, hogy részt vett egy olyan kutatásban, ami engem nagyon érdekel, úgyhogy átcsöngettem érdeklődni. Nagyon kedves volt, beengedett, feltehettem a kérdéseimet, meg még sütivel is kínált, mondta, hogy ha bármikor szeretnék még beszélgetni akkor, este 6-8 közt vár szeretettel. Időnként átmegyek hozzá azóta, csak úgy megkérdezni, hogy hogy van, vagy ha sütök egy nagyobb adag sütit, akkor viszek neki, ilyesmi. És ezt könnyű úgy értelmezni, hogy kedvelem, de ez nem lenne pontos, mivel rendkívül zárkózott ember, a magánéletéről nem tudok semmit, és őszintén nem is érdekel. Ha átmegyek, vagy összefutunk a lépcsőházban, akkor is tudományos témáról beszélünk (én egyetemista vagyok, ő pedig nagyon hasonló területen ért el szép dolgokat, mint amit tanulok), vagy közéleti témáról. Szóval nem tudom kedvelni, mivel nem ismerem, teljesen semleges számomra. Tisztelni viszont tudom a munkásságát, és azt is, hogy emberként maximálisan korrektül és udvariasan viszonyul mindenkihez.
2018. szept. 10. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Barátkozik veled az illető? Keresi a társaságod? Közvetlen veled, vagy nagyon betartja a kötelező udvariassági formákat? Beszél neked a személyes dolgairól, apró kis élményeiről? Tesz fel neked olyan kérdéseket, amikből az következik, hogy jobban meg akar ismerni? Esetleg hívott már közös programra?

Mondjuk gondolom, ha felmerült a tisztelet, akkor alá-fölé rendelt viszonyban vagytok, mondjuk idős-fiatal, tanár-diák, felettes-beosztott... Úgy nehéz barátkozni, és legalább is se a tanáraimmal, se a főnökeimmel nem próbáltam haverkodni, amíg "munkakapcsolatban" voltunk.

2018. szept. 10. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!