Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nem érzem jól magam az iskoláb...

Nem érzem jól magam az iskolában, pedig nem vagyok különc?

Figyelt kérdés
Most megyek 11.-be. Az van hogy az osztályban levegőnek néznek, nem veszik észre ha hiányzom stb. Biztos megvan a véleményük rólam, de nem erős utálat hanem inkább csak nem vagyok senkinek szimpatikus, nincs közös témánk se. Néha úgy érzem az is jobb lenne ha utálnának különcségért mert akkor legalább észrevennének. De az a helyzet hogy a különcökre mondják, hogy később sikeresek lesznek meg különlegesek de én bennem semmi érdekes nincs, tehetséges vagy különleges se vagyok. Valószínűleg azértnem vesznek észre mert semmilyen vagyok. Teljesen egyedül érzem magam, csak mellém nem ült senki, pedig szabad helyválasztás volt, és az egyik legjobb helyen lévő padban ülök egyedül. Miért vagyok ennyire egyedül? Mit csináljak másképp? Próbáltam barátkozni, de ha én nem megyek oda beszélgetni valakihez, akkor senki nem jön oda hozzám. Mit csinálok rosszul?

2018. szept. 3. 13:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
mert rossz egyedül lenni... ha segítség kell, vagy lecke senkihez nem tudok fordulni, ha párt választunk projekthez és senki nem akar velem lenni meg ilyenek az kicsit lejjebb viszi az önbecsülésemet, pedig igyekszem nem foglalkozni velük. már csak az nyugtat hogy két év és vége.. remélem egyetemen jobb lesz
2018. szept. 3. 17:08
 12/17 anonim válasza:
100%

Esküszöm, mintha magamat olvasnám :( Általánosban volt 1-2 barátom, de inkább voltak mérgező barátok, nagyon sokszor nem is foglalkoztak velem. Néha úgy érzem, hogy a számomra a barátság, mint fogalom, ismeretlen. Volt egy olyan baratnőm is, akinek a nagy önbizalomhiányomat, és a szorongásomat köszönhetem, amit egyszerűen nem tudok kiírtani magamból. Persze még most is jóba vagyok velük, de az mégse ugyan az, csak ráírunk egymásra, nagyritkán összefutunk, de kb ennyi az egész.. Most mentem 9.-be, tudom még csak első nap volt, de nem volt valami pozitív, mindenki beszélgetett a másikkal, én is próbáltam a padtársammal, de ő is ugyan olyan volt mint én, alig mertünk egymáshoz szólni :S Csak abban reménykedem én is hogy ez a "közös tulajdonság" majd idővel összehoz minket. Az a baj, hogy a többiek nagyon annyira nem is szimpatikusak, de hát egyedül meg mégse jó egész nap lenni, muszáj lenne megtalálnom valahogy a közös hangot velük... Az meg csak mégjobban rátesz egyet a lapáttal, hogy tele van az osztályunk lányokkal, sokkal jobban örülnék neki ha inkább a fiúk lennének többségben, mert akkor legalább tudom, hogy úgyis összefognánk mi lányok, de így, hogy 30-an vagyunk, 7-en meg fiúk, nem igazán számítok erre.

Én őszintén szólva legszívesebben magántanuló lennék, hogy szépen, csendben, nyugodtan átvészeljem ezeket az éveket, annyira nem bírok néha emberek között lenni, elég sokat csalódtam az utóbbi 2-3 évben... De egy olyan ürüggyel, hogy szorongok, és inkább tanulnék otthon egyedül, mint a suliban, szerintem még meg se hallgatnának..

2018. szept. 3. 18:46
 13/17 A kérdező kommentje:
utolsó megértelek... nálunk is kb. 30 lány - 10 fiú arány van és nekem is voltak olyan barátságaim ami miatt nem nyitok annyira mint régen. szerencsére ott van nekem a legjobb barátnőm a suliban, bár nem egy osztályban, de legalább nem vagyok teljesen egyedül. de sajnos ő sem lehet ott nekem minden szünetben és osztálykiránduláson.
2018. szept. 3. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Velem is ez van, csak most mentem 9.-be. Én azt tervezem, hogy megpróbálok egy kicsit stlílusosabban megjelenni, segítőkész és vicces lenni. Bár eleinte felénk vagyok, ezért is nehéz ez ennyire.

:/

2018. szept. 4. 00:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Én csontra ugyanezt élem át, csak 25 éves vagyok, és egy multinál dolgozom, most pénteken lesz az utolsó napom. Nekem annyiból szerencsésebb, hogy én mondhatom azt, hogy sziasztok elmentem, suliban ez sajnos még nem működik. Viszont az előző munkaheyemen nagyon jó volt a társaság, pedig az szintén multi volt, úgyhogy fel a fejjel, csak egy kis szerencse kell :)
2018. szept. 5. 17:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Én most mentem 12-be...

Ugyanez van, mindenki nyal mindenkinek, hozzám meg a lócitrom sem szól...

Én vagyok a legjobb tanuló az osztályban, ezért legalább visszaköszönnek nekem, amúgy lesz4rnak...

A tananyagot, a második legjobb tanulótol szoktam elkérni, de az is úgy viselkedik mint egy kígyó...

Szerintem egy kicsit féltékeny is rám...

Tojok rájuk, nem érdekelnek.

Van egy családom, akiket szeretek, és akik szintén szeretnek engem, a többi nem érdekel.

2018. szept. 12. 12:46
 17/17 anonim ***** válasza:

Ismerős. Van 3-4 ember, akik a "társaságom", de nem túl kiegyensúlyozott a kapcsolat.

Nincs az osztályodban csendesebb lány/srác? Lehet, hogy pont ugyanez a problémájuk. Nekem is nehéz volt megszólítani őket, de sok csendes emberről derült már ki, hogy igazából tökjól lehet velük beszélgetni.

2018. szept. 22. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!