Létezik olyan, hogy alacsony ingerküszöb ami nem fejleszthető?
Én egyértelműen egy introvertált ember vagyok és voltam is mindig amiért megkaptam megérdemelt büntetéseim a többi “normális és mentálisan egészséges” társasági embertől, magyarán végig kínoztak, végig szívattak egy fél életen át. Ma már nem, mivel kerülöm az embereket.
Azt vettem észre, hogy amikor kimegyek az utcára reggel és senki nem jár arrafele rajtam kívül, kellemes, nyugodt, béke érzet kap el.
Amint felbukkan egy személy, ez kezd csökkenni és növekszik a szorongás, idegesség. Ha pedig túl sokan járnak arrafele, akkor már csak fizikai fájdalmat érzek és menekülök el. Nem érzem azt, hogy bárki is üldözne, vagy meg akarna támadni, pusztán a jelenlétüket nem tudom elviselni.
Ez az alacsony ingerküszöb miatt van? Azért mert az idegrendszerem túlterhelt amikor sokan vannak körülöttem?
1
Az orvosokban nem bízom. Pláne azután nem, hogy láttam mit műveltek néhány emberrel a környezetemben.
Egyszerű kimerülést, kifáradást mentális zavarnak diagnosztizáltak meg bedrogozták őket.
Másképp is modellezhető az, hogy a jelenlegi helyzeted eltér a kívánatostól. Ha elfogadod e modellt, el tudsz kezdeni magadon dolgozni.
Túlságosan tele vagy stresszel ahhoz, hogy bármely, a külvilágból érkező inger esetén ne kezdene az agyad vészriadót fújni. Ez nem belső természet, adottság, vagy valami más, megváltoztathatatlan dolog kérdése. Ez az idegrendszeredet évek óta terhelő egyfajta "szennyeződés", amitől ha megsazabdulsz, akkor rugalmasan és alkalmazkodóan tudsz majd reagálni a környezeti ingerekre. A tömeg el nem viselése csak jelzi, de nem okozza a bajt.
Keress valami neked tetsző stresszmenedzser módszert, és gyakorold rendszeresen.
4
Egyébként az elszigeteltséggel semmi bajom.
Ha nem kell embert látnom én boldog vagyok. Akár a természetben, állatok között renekül érzem magam.
Csak hát a pénzszerzés miatt vagyok arra kényszerülve, hogy ugyanott éljek ahol más emberek élnek százezrével.
A támadást te magad provokálod ki tudatlanul mártir lehetsz stb ami agresszivitast kelt tudattalanul másokban.
Ami az önbizalom es önelfogadás hiányábol ered eredendően
Szoval ha belul saját magaddal rendben lennél akkor nyitnál a vilàgra, a világ pedig pozitivan reagalna ergo pozitiv kisugarzasra pozitiv a reakcio minden esetben.
Probald ki hogy rámosolyogsz pl egy kutyat setaltatora vagy megdicsered a kutyust szerinted felképel válaszul?
Pozitiv kisugarzasod akkor lehetseges csak ha szereted önmagad. Mert a vilagot csak akkor tudod szeretni es akkor lesz tudattalan vonzo kisugarzasod ha magadat tudod szeretni.
Ugyan már önbizalom meg önbecsülés. Túl van misztifikálva az emberi belső. Egyszerű ösztönlényekről, birkákról, falkaszellemről van szó amikor az emberekről beszélünk.
Ha nem tetszik valakinek a fizimiskám lehetek akár kötéltáncos is az sem fog sokat jelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!