Miért van olyan kevés kedves, jólelkű ember manapság?
Ezek ritka gének?
Vagy ennyire divet a felvágás, bunkóság? Azt hiszik ez erőt sugároz? Szerintem szánalmas.
#8 szerintem ennek nincs sok köze a genetikához, minden ember tud jó lenni, ha akar.
Azért nem tudják a jólelkűék elnyomni a bunkókat mert a jólelkű ad, és ezzel kevesebb lesz a bunkó meg elvesz, ezzel többé válik. És a jólelkű egy idő után "elfogy". És az is igaz, hogy az egy főre jutó bunkók száma legalább kettő...
a bunkókat nem lehet elnyomni..nem is kell..rajtuk csak a szeretet segíthet..
ha a jólelkűséged mellé megáldattál ésszel is, akkor csípőből elintézed, hogy saját magának adjon pofont a nagy kapálózásban..
mint többször mondottam volt itt is: nem mindenki elég értelmes ahhoz, hogy a szabadságból a legtöbbet hozza ki..
sokan csak adják tovább a problémát, lepattintanak magukról mindent ami nem rájuk tartozik..
én eddig, minél több trutyit kaptam a szemem közé annál empatikusabb-türelmesebb-sikeresebb lettem úgyhogy ne törje le a kedveteket..
ha nekem - alfa-mentalitású, szabadságbolond, exbunkónak - megy akkor nektek is fod
"Miért mindig a bunkó ösztönlények jönnek ki győztesen? Ennyire többszörös a túlerő?"
A következő idézet megadja a választ:
"Az egyetlen amire a gonosznak szüksége van hogy győzelmet arasson az az, ha a jók nem tesznek semmit ellene."
Edmund Burke (1729-97)
A jók tesznek valamit például a korrupció ellen? A világon semmit, pedig többen vagyunk.
Barnai Roberto-nak van két érdekes előadása amiben elmezavarnak nevezi a bunkó viselkedést. És jól mondja, a bunkók elől menekülj! Ráadásul ha elmenekülsz előlük akkor "éhen halnak" mert nem leszel a gazdaszervezetük akinek az életenergiáját leszívhatnák. Ugyanis a beteg embereknek lábtörlőre van szükségük, vagy akit pórázon vezethetnek. Holott ők szorulnának pórázon történő vezetésre.
A lekezelő lealázó nagyzoló csaló lopó hazudozó viselkedés oka
https://www.youtube.com/watch?v=rCliEu03luw
Miről ismerhetők fel a pszichopata szociopata antiszociális emberek
14
De a bunkók is pont így viselkednek, ezzel nem leszel különb náluk, csak beállsz a soraikba.
Így a büdös életben nem fog semmi változni.
"A jók tesznek valamit például a korrupció ellen? A világon semmit, pedig többen vagyunk."
A gonoszak mind azt hiszik, hogy ők is jók., Másrészt meg a korrupciós dologról csak annyit, hogy ha orvoshoz kell menni MINDENKI nyomja a borítékot, mert úgy érzi az élete múlik rajt. Ha ismerős jön akkor ha teheti MINDENKI előbb szolgálja ki, soron kívül szolgálja ki. Csak néhány példa arra, hogy mennyire jók és korrupciómentesek vagyunk a mindennapokban. Lehet játszani a szentet de szerintem semmi sem fehér és fekete, hanem szürke. Az esetek többségében sötétszürke...
"De miért nincs erejük a jóindulatú embereknek hogy saját maguk mintájára formálják a többi embert?"
Mert nagyjából olyan ez, mint a Tigris tank. Hiába lőtt ki 1 ilyen tank 6-8 amerikai vagy orosz tankot, mert jött helyette 100 másik.
Én például azt látom, hogy teljesen apróságoknál is keresztbe tesznek az emberek.
Például volt, hogy valakit előre engedtem buszon, megköszönte, majd fellépett és megállt az ajtóban, nehogy én is fel tudjak szállni, úgy kellett arrébb küldeni. Na mondom, kellett rendesnek lenni.
Vagy tipikus példa a csövesek. Egyszer adok, utána már egyenesen elvárja. Vagy jött a nagyon éhes szöveggel, mondtam hogy csokim, pogácsám van, azt szívből adtam volna. Majdhogynem az anyámba elküldött.
Vagy rendszeres, hogy kihúzva hagyom a táskám, lóg belőle laptop, pénztárca. Soha senki nem szólt még. Én láttam legutóbb egy srácnál ugyanezt,szóltam neki, erre levette a táskát és a kezében tartva olyan pofát vágva ment arrébb, mintha ki akartam volna rabolni. Még én éreztem kellemetlenül magam.
Vagy ugyanez mikor 1 ember tolakodik a sorban, előre engedem, menjen ha neki jobb. Erre elindul a mögötte lévő is. ugyanez autóknál, ha egyet elengedsz a többi is kövér gázzal vonatozik utána.
Vagy volt, hogy építési kerítés (tömör, nehéz) dőlt ki utcára, rá egy autóra. Segítettem leszedni, majd tartani kellett, hogy ne dőljön ki megint míg rögzítik. Ott állok, támasztom az utcán, az emberek meg nekem szóltak be. Az autós direkt rám húzta a kocsit, mert hát takarodjak már az útról, a kerékpáros beszólt, hogy "nem járda". Ott úgy voltam, hogy otthagyom az egészet, aztán ha dől dől, aki meg alatta marad az dögöljön meg.
Teljesen apró dolgok az életben, de sok ilyen után úgy van az ember, hogy segítsen a halál.
És akkor nem beszéltünk az egyetemi dolgokról, az ellopott, vissza nem kapott, kérdés nélkül közzétett jegyzetekről. Vagy ezt látom a munkámban is, hogy hiába segítek be bárkinek, hiába hajtok, nem vagyok vele előrébb. Vagy később pont ugyanaz az ember fog nekem keresztbe tenni, aki előtte szívességet kért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!