Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tudhatnám meg hogy mi...

Hogyan tudhatnám meg hogy mi a baja lakótársamnak? Nektek van ötletetek?

Figyelt kérdés

Szóval egyik lakótársammal tök jóban lettünk kb fél éve. (Mindketten fiúk vagyunk) Ő fiatalabb tőlem pár évvel és rajtam kívül nem igazán vannak barátai. nekem sincs olyan sok, de azért szoktam más emberekkel is programot csinálni, ő viszont eddig nemigazán. Tudni kell még, hogy többen lakunk együtt, de mindenkinek megvan a saját szobája. Mióta vele ilyen jóban lettem azóta sok programot csináltunk együtt. Mindig inkább ő talált ki valamit, pl menjunk el bulizni, teniszezni vagy kirandulni, stb... Mindig lelkes volt meg tök gyakran írogatott chaten is. Nemrég azonban az első közös külföldi kirándulásunkkor elég furán viselkedett. Az úton visszafelé gyakran azt kérdezgette mi a bajon és hiába mondtam neki, hogy a fáradtságon meg a melegen kívül semmi bajom, nem akarta elhinni és azzal jött, hogy nem érti miért nem lehet elmondanom mi a bajom. Szóval nem akarta elhinni hogy semmi bajom. Utána míg haza nem értünk végig húzta a száját, majd mikor másnap bekopogtam hozzá, hogy tisztázzam a helyzetet, nem hagyta végig se mondani, hanem félbeszakított azzal, hogy lehet ez az ő hülyesége, de szeretne egyedül maradni. Mondom oké.... 3 napig nem láttam, végül ráírtam chaten hogy enm tudom mi bántja pontosan, de nekem semmi bajom nem volt vele az úton sem és egy ilyen hülyeség miatt nem szeretnék elveszíteni egy jó barátot. Annyit írt rá, hogy semmi baja velem, de ezentul max csak utazzunk egyutt a buszon reggel és beszélgessunk, de nem akar velem jodarabig kozos programot.... mert ráébredt valamire, amit szeretne megtartani magának. Hiába mondtam neki, hogy legalabb azt tisztazzuk már, hogy én rontottam-e el valamit, csak annyit reagalt rá, hogy minden ember más személyiség és egy ember ne csak a saját érdekeit tartsa szem előtt. Egyszerűen nem értem mi a baja. Sosem voltam önző vele, még az ételemet is gyakran megosztottam vele, ha kérte és sosem én nyomultam hanem többnyire ő talált ki ezt azt, vagy kért tőlem dolgokat. Én mindig normálisan viszonyultam hozzá, megértettem őt és beavattam a saját problémáimba is. Egyszerűen nem értem mi a baja, amit nem akar megosztani. Több tippem is van: 1, elkezdett vonzódni hozzám és ezt nem tudja feldolgozni magában, 2, rolam hiszi hogy meleg vagyok és ez megijeszti, 3, szimplán az zavarja hogy közel kerültünk egymáshoz.

Hogy miért ezek jutottak eszembe? Nos volt ugyan barátnője, de már lassan egy éve csak sikertlen probalkozásai vannak. Állandoan velem logott és már már kezdtem néha arra gondolni, hogy többet érez irántam. Arra gondolok, hogy esetleg látens és ezt most ő is felismerte és alig huszon pár évesen nem tudja ezt feldolgozni és inkább most falat épít maga köré és ezért akarja tartani a lépéstávolságot. Hogy rolam miért gondolhatja azt enm tudom, mert nem vagyok meleg és sosem volt semmilyen olyan gesztusom amibol erre gondolhatna. Végül az meg hogy tul sokat logtunk egyutt... nos egy hete még ezzel nem volt semmi baja és mint mondtam a közös programok nagy részét is mindig ő kezdeményezte.... nekem vannak mas barataim is akikkel szoktam logni. Mareszt minden a kozos utazásunk végén romlott el, amikor nem akarta megérteni, hogy csak a fárdatság és a hőmerseklet miatt vagyok ki. Szóval ti mit gondoltok, mert egyszeruen nem értem... Egy ilyen hulyeség miatt elvesztettem egy jobaratot.....

2018. aug. 11. 13:03
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

Szia kérdező, tegnap olvastam el a kérdésed és akkor nem volt semmi a fejembe igy hát ma már össze szedetebben irok neked véleményt.

Nos, sajnos vagy nem sajnos, ha érez irántad valamit, akkor nem hiszem, hogy ebből már bármilyen barátság vissza állna, vagy nagyon de nagyon nehezen.

Legjobb a példa, imádom a példákat és főleg a jó példát megtalálni:

Gondolj bele, hogy a te szobatársad lány lenne, akibe beleszeretsz, de a lány lezbikus, te ott maradnál, egy olyan lány melett aki nem tudna téged szeretni?

Igeeen... ez képlékeny dolog, mert ha te erre azt válaszolnád, persze kibirnád, akkor hurrá, te egy különleges ember vagy, ugyanis ezt nem sokan birják ki, a szituáció, hogy együtt aludtatok, benned van az illata, vágyakoztál utána, szerintem ezt nem olyan egyszerű kiheverni..

Voltál már szerelmes? Ugyan olyan jo viszonyod lenne a lánnyal, ha semmi esélyed nem lenne nála?

Nos ha az a fiu vonzalmat fejez ki feléd de te nem a fiukat kedveled, akkor igen... nehéz ugy meglenni a másikkal, hogy akibe belezugtunk az mással ismerkedik, randizgat stb. Az ember ugy működik, hogy ha nem akar magának több roszat, bármennyit is beszélnél vele, hogy "de ennek ellenére te elfogadod őt igy is" hidd el nem segit, idő kell az ilyesmihez vaaagy még az se.. segit...

De ez mind csak feltételezés, gondolkodástol függ, és kitudja hogy valóban ezek miatt tette amit tett :)

Nos ennyi

Oh és WOW de tényleg, ritka az ilyen ember mint te, ilyen szintű... na igen az csak több okot ad arra hogy miért költözött is el xD

Olyan mintha a tökéletes azt mondaná hogy "barátok lehetünk csak nem lehet köztünk semmi" PUFFF... és a szived darabos 😂😂💔

2018. okt. 19. 11:58
 22/25 A kérdező kommentje:

Na annyi fejlemény van, hogy azóta már találkoztunk, sőt volt egy külföldi utunk is, bár az már júniusban eldöntött dolog volt, de nem lépett vissza, pedig a történtek után nem lepett volna meg. Ami kicsit vicces, hogy 2 ágyas szobát kértem, de a 2 ágy össze volt tolva... Mikor beléptünk a szobába, akkor én mondtam, hogy 2 ágyasat foglaltam. Kicsit kínos csend volt és összemosolyogtunk, aztán látta, hogy a 2 ágy elhúzható és picit alrébb húzta az övét, de csak nagyon picivel.

Az együtt töltött idő alatt olyan volt a viselkedése, mint amikor még a lakótársam volt és ez az egész furcsasága elkezdődött. Sokat nevettünk, gyakran zavarba ejtően mosolygott rám, főleg mikor az ágyban voltunk, de nem volt semmi olyan konkrét gesztusa felém. Annyit tudok, hogy azóta is találkozik néha mostanában egy lánnyal, de nemigazán történt semmi. Nekem az továbbra is fura, hogy míg itt lakott nem ismerkedett, most meg görcsösen, de majd kiderül mi sül ki belőle. Én a történtek alapján továbbra is azt gondolom, hogy ő elkezdett egy picit többet érezni irántam és ezért költözött végül el... Mindenesetre most kicsit megint úgy éreztem mint, amikor még a legjobb barátok voltunk, annak ellenére, hogy néha zavarba ejtően nézett a szemembe... szóval, mintha valami lenne ott a részéről.... Ha így is van, talán valóban jobb neki, ha nem lát mindennap. Ez persze csak az én véleményem és továbbra is kíváncsi vagyok mások véleményére, szóval még jöhetnek kommentek, akinek van bármi gondolata.

2018. nov. 8. 21:47
 23/25 anonim ***** válasza:

Hú!

Tényleg többet érez irántad, mint amit kimutat. Az a pár pillanat, amit azért néha okvetlenül, akaratlanul, vagy, ha úgy tetszik véletlenül elkövetett, az is bizonyítja, hogy nem vagy közömbös számára!

Az elköltözése, a csajozása is szerintem menekülés!

Nem meri bevallani magának, nem meri felvállalni az érzéseit.

De lehet fél is! Nem tudjuk, milyen a családja. Hogyan nevelkedett? Ha attól fél, hogy kitagadják, vagy nagyon rosszul reagálnának arra, ha kiderülne róla, hogy a saját neme iránt is érez vonzalmat, akkor érthető a viselkedése.

Akkor is meg kell értened, ha egyszerűen családot, gyerekeket szeretne, és így kényszeríti magát bele a „hagyományos” modellbe!

Nem tudhatjuk előre, hogy veled, vagy egy lánnyal lesz majd boldogabb. Melyik féle kapcsolatban tud kiteljesedni, vagy görcsösen leélni az életét!

Csak arra biztatlak, ahogy eddig se tetted, ne add fel! Amíg teheted, alkalmad van rá, addig keresd a társaságát. Próbálj közeledni felé, próbáld meg elfogadtatni önmagát. Hiszem, hogy türelmes vagy, és nem csinálsz semmi olyat, ami kettőtök közé állhat!

Bízom abban, hogy egymásra találtok úgy igazán!

2018. nov. 8. 23:01
 24/25 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy félreértett téged?

Kedvességed,figyelmességed stb...

Nem ő meleg,meg nem a saját érzései elől menekül sztm.

2018. nov. 11. 13:02
 25/25 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak!

Nem hinném, hogy engem értett félre, mert semmi félreértenivalót nem tettem vele, ugyanolyan vagyok/voltam vele, mint más barátokkal.... És továbbra is azt mondom, hogy inkább ő nyomult... mindenhova velem akart menni, akkor is ha azt javasoltam neki menjen valami lánnyal.... szóval azt amit írtál kizárnám.... de köszi a kommentet, mert érdekel mindenki véleménye...

2018. nov. 11. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!