Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerinted te rasszista vagy?

Szerinted te rasszista vagy?

Figyelt kérdés

2018. jún. 25. 18:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egy egészséges mértékig igen.
2018. jún. 25. 19:11
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
Nem megyek ki az utcára cigányokat lincselni, nem verem őket, nem szólok be nekik, nem röhögök rajtuk, de zsigerből undorodom tőlük. Ez minek számít?
2018. jún. 25. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Minimálisan.
2018. jún. 25. 20:16
 14/18 anonim ***** válasza:
Mint a 7es
2018. jún. 25. 20:19
 15/18 Metionin ***** válasza:

12: tapastalatnak....

sajnos bizonyos cigányokkal én is így vagyok, de nem azért mert cigányok hanem mert úgy vonulnak végig az utcán mint egy barbár horda, miközben cuppogtatnak az ember után

2018. jún. 25. 21:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Rasszista nem vagyok, de előítéletes, az sajnos igen.

Általános iskolában a cigány osztálytársaim bántottak, kirekesztettek, elvették a pénzem, megvertek. Nem voltam olyan, mint ők (gyakorlatilag az egyetlen "fehér" gyerek voltam az osztályban a szeplős bőrömmel, vörös hajammal), és utólag már rájöttem, hogy csak rajtam vezették le azt, amit velük csináltak mások, de ez akkor is annyira rögzült bennem, hogy ha bárhol meglátok egy olyan embert, aki valamiért rájuk emlékeztet, akkor beindul a védekezőmechanizmus, nyúlok a zsebemben a bicska után, stb. Pedig volt olyan, hogy egy ilyen zsebesnek kinéző cigány srác csak azért állított meg, hogy megkérdezze, honnan indul x busz. De ha egy roma ember nem emlékeztet az osztálytársaimra, akkor nem készülök fel lélekben arra, hogy itt most verekednem kell. Ha meg egy gyilkosos/megerőszakolós/lopós sztorit olvasok, egyáltalán nem foglalkozom az elkövető hovatartozásával, számomra nem releváns, és nem is értem néha a többi kommentelőt, miért az az első gondolatuk, hogy "biztos nem a napon barnult".

A migránsokkal az egyetlen negatív tapasztalatom az, hogy sokat szemeteltek, de nem éreztem magam veszélyben, mikor áthaladtam köztük (a Keletinél mondjuk). Ez a "magyar lányok mellé nem akarok migránst" meg kifejezetten degradáló, majd mi eldöntjük, félünk-e tőlük, kell-e védelem, nem kéne pár szerencsétlenre féltékenykedni ;)

2018. jún. 25. 21:55
 17/18 anonim ***** válasza:
Igyekszem nem rasszista lenni, de aztán valahogy mindig meglátok egy olyan rossz példát, ami visszahúz az előítéletekbe.
2018. jún. 25. 22:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. jún. 26. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!