Feltehetően transznemű vagyok, hol tudnék barátkozni?
Hivatalosan tekintve fiú vagyok, 18 éves. Néhány hónapja jöttem rá, hogy nekem minden ami férfias az kényelmetlen, undorító és borzasztó. Viszont rengeteg lányos dolog tetszik és természetszerűen vonzódom a "lányossághoz".
Járok pszichológushoz és ő ajánlotta, hogy nem ártana barátkoznom, azóta én is észrevettem magamon, hogy többnyire akkor jön elő rajtam a rosszullét (öngyilkossági kísérletek, szorongás, kilátástalanság stb.) a nemem, helyzetem, magam miatt, amikor egyedül vagyok. Viszont a jelenlegi barátaimmal nem merem megbeszélni ezeket a dolgokat, mert még én sem teljesen látom át a helyzetemet. És félek, hogy hogyan reagálnának erre a dologra.
Keresgéltem a neten, meleg társkeresőkön is például, de egyszerűen sehol nem találtam olyan helyet/oldalt, ahol ténylegesen csak barátkozni lehetne hasonló emberekkel, vagy ha nem is hasonlókkal, de támogatóbb, elfogadóbb típusú emberekkel.
Mit ajánlanátok? Mindenféleképpen magyar barátokat/barátnőket szeretnék, mert teljesen más a téma megítélés külföldön, mint itthon.
A transzneműség a születéskor kapott nemmel való azonosulás (vagy az ennek megfelelő testi megjelenés) hiánya.
"Járok pszichológushoz és ő ajánlotta, hogy nem ártana barátkoznom (...)"
A feminitás és maszkulinitás nem egyenlő a női és férfi léttel, szóval attól, hogy vonzanak a sztereotip "lányos" dolgok, még nem leszel kevésbé pasi, csak gnc (gender nonconforming).
Egyébként tumblr-ön vannak magyar transzok.
Csak egy ilyen oldalt tudok ( [link] de tuti van több is, szóval ha keresgélsz, találsz is.
Szia
Nekem írhatsz, 20 éves vagyok, születés szerint fiú, genderfluid, biszex (de csak úgy leírtam hogy biszex, nem azért mert többet akarok mint barátság ha te sem)
Külsőre is egyre inkább genderfluid vagyok és belsőre is próbálom elfogadni magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!