Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Komolyan, én vagyok az egyetle...

Komolyan, én vagyok az egyetlen aki ezt megtette egy barátjáért?

Figyelt kérdés
Kialakult egy afféle szerelmi háromszög-szerűség. Azért írom, hogy "szerűség", mert részemről még nem volt szerelem, csak egy afféle vonzódás. Annyi a lényeg, hogy az egyik barátom szerelmes egy lányba. Egy olyan lányba, aki bár nekem is tetszik, de a barátom tényleg, már-már betegesen oda van érte, úgyhogy én ezt tudomásul vettem, és úgymond "lemondtam róla" a barátom javára. Azonban ez a lány inkább engem nézett ki magának, nem a barátomat, és egyik nap oda jött hozzám, hogy ő többet akarna tőlem... Én végiggondoltam a dolgot, és bár nem tagadom, hogy nagyon szívesen elfogadtam volna az ajánlatát, de mégsem tettem, mert jól tudom, ha én összejönnék ezzel a lánnyal, akkor a barátom teljesen kikészülne, lelki beteg lenne, főleg, amikor hármasban terveznénk programot. Nem szidna, nem kérne számon miatta, jól tudom, csak csendben, magába fojtott bánattal kikészülne. Lemondtam a lányról a barátom lelki békessége miatt, aki viszont nem kellett a lánynak, így végül egyikünké se lett... Tettem ezt azért, mert én is voltam már hasonló szituációba, rettenetes dolog életed szerelmét látni, ahogy másvalakivel, főleg az egyik legjobb barátoddal nyomul helyetted, és nap mint nap találkoznotok kell... És az a furcsa, hogy bárkinek, akinek ezt a történetet eddig megemlítettem, mind teljesen hülyének, idiótának tart engem. Mindenki azt mondogatja, hogy a szerelmi élet egy verseny, aki kapja marja, le kellett volna szarnom a barátom érzéseit, és összejönnöm a lánnyal, mert a verseny az verseny, alfahímek győznek, stb. Őszíntén szólva ez eszembe se jutott... Egy barátságot soha nem nyomorítanék meg egy kapcsolat miatt, de úgy látszik, senki nem osztja a véleményemet. Találok legalább egy embert is, aki ezen nehéz döntésemet legalább pozitívan fogadja?

2018. ápr. 2. 16:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Ez tök jó aranyos sztori meg minden, de nekem valami feltűnt. Te képes voltál lemondani a lányról azért, hogy ő boldog lehessen viszont a barátod erre képtelen volt. Nekem van egy nagyon jó haverom aki ugyan ilyen helyzetben volt. Szerelmes volt egy lányba, de végül a lány a haverom barátjával jött össze és ahelyett, hogy nyilvánosan összeomlott meg depizett volna mindenki szeme láttára abból merített erőt, hogy a lány is és a barátja is boldog.
2018. ápr. 2. 18:14
 12/16 anonim ***** válasza:
82%

Fejtörő: Ha a barátod halálosan szerelmes a lányba aki belé nem, viszont a lány halálosan szerelmes beléd, akit te is kedvelsz, akkor pusztán a közelebbi kapcsolat a baráttal indok arra, hogy a lány szívét összetörd, hogy a barát elmondhassa magának, hogy ugyan nem volt esélye a lánynál, de legalább most már a barátjának sincs?

Gondolkozz ezen kicsit.

2018. ápr. 2. 19:05
 13/16 anonim ***** válasza:
18%
Lányként abszolút veled értek egyet.
2018. ápr. 2. 19:20
 14/16 A kérdező kommentje:
Szerintem a lány nem volt szerelmes belém, csak vonzódott ő is. Van különbség szerelem és vonzalom között. A szerelem képes olyan pokoli lenni, hogy kiégesse a lelked, és évekig gyötrődj... Vonzalmat ki lehet heverni heteken belül, vagy még annyi idő se kell. A barátomról tudom, hogy ő a szerelem legkegyetlenebb poklában szenved, le is fogyott tíz kilót, és szeretném, hogy ebből a gödörből valahogy kikecmeregjen. Talán így segíthetek neki a legjobban... A lány elég jól néz ki, úgyhogy könnyedén talál magának mást...
2018. ápr. 3. 15:27
 15/16 A kérdező kommentje:
Amúgy nem értem, miért vannak annyira lepontozva azok a válaszok, amelyek velem értenek egyet... Ennyire földöntúlian megvetendő az, ha valaki így gondolkozik? Aki lepontoz, legalább indokolja meg valamivel. Hangsúlyozom, nem egy utcai suttyó haverról, vagy két éve a kocsmába megismert spanról van szó, hanem régi, gyerekkori jó barátomról, akivel több mint 10 éve ismerjük egymást, heti szinten többször is találkozunk, együtt járunk nyaralni, hétvégenként bulizni, még néha a családi ebédeket is, és az ünnepeket is közösen töltjük.
2018. ápr. 3. 16:05
 16/16 anonim válasza:
Not all heroes wear capes
2018. ápr. 5. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!