Komolyan, én vagyok az egyetlen aki ezt megtette egy barátjáért?
Te tetszettél a lánynak, neked is tetszett a lány, mégis visszaléptél egy olyan homályos indok miatt, hogy az illető a havernak is tetszik. A feltételezésed szerint a haverod nem elég felnőtt ahhoz, hogy felfogja, az embereknek van választási lehetőségük és nem a te hibád, ha a nő téged választott. Ha egy barátság csak egyetlen nőn múlik, akkor nem barátság.
Ezt meg kellett volna beszélnetek egy sör mellett, egy igazi barát pedig azt mondta volna neked, hogy nő miatt nem veszünk össze, szabad a pálya.
Nőként mondom, hogy a nők jönnek-mennek, a barátság viszont addig kísér el, ameddig ápolod. Beszélgettünk erről a vőlegényemmel - az ő társaságukban teljesen evidens, hogy haver/barát szerelmére vagy exére nem mászunk rá.
Én a magam részéről pedig azt tudtam mindig is, hogy ha valaki szerelmes volt belém, akkor a haverjánál esélyem se volt, szóval kiestek, hiába tetszettek.
Szerintem normálisan gondolkozol és jól tetted. 2 év múlva egy lesz a sok közül, eszetekbe se jut majd.
Ez szép dolog volt tőled.
Akik negatív dolgokkal bombáznak emiatt ők nem igaz barátok, tehát ők másért ezt nem tennék meg, mert nem tudják hogy egy barátság értékesebb a párkapcsolatnál.
Én is többször kerültem abba a helyzetbe hogy oda voltam egy lányért, de a "barát" akit barátként hittem nem hogy lemondott volna róla a javamra, nem pont hogy minél jobban tepert hogy véletlenül se legyen az enyém. Olyan csajnak is udvaroltam aki előbb választott volna engem mint a barátomat, de a barátom annak ellenére hogy tudta hogy betegesen odavoltam a lányért csak azért is addig etette őt a hülyeséggel mire a lány inkább őt választotta.
A gyerekkori legjobb barátomat is így vesztettem el, mert lenyúlta tőlem azt a lányt akit nagyon szerettem. Már rég együtt voltam a csajjal, de ugye amikor mentek OKJ-s iskolába akkor osztálytársak lettek és bizony annak ellenére hogy ismerték egymást meg haverom megígérte hogy nem fog visszaélni a helyzettel hát lenyúlta a csajomat.
Ilyenek nem barátok.
Te ritka kivétel vagy hogy ezt megteszed a barátodért szóval tartsd meg ezt a jó szokásodat, ha azt akarod hogy maradjon meg a barátságotok.
Szerintem ez helyzetfüggő. Mérlegelted, hogy mi jó, és mi rossz sülhetne ki a dologból, és hoztál egy döntést. Nem KELL feltétlenül minden kapcsolatba belemenni csak azért, hogy legyél valakivel, egy erős barátságot meg nem biztos, hogy érdemes gyengíteni egy langymeleg párkapcsolatért (mert ahogy lejött te is csak ímmel-ámmal vonzódtál a lányhoz, és a lány sem harcolt érted foggal körömmel)
Viszont szerintem más lett volna a helyzet, ha te is annyira odalettél volna a lányért, mint amennyire a barátod... Mindig borul valamerre a mérleg nyelve, márpedig egy ideális párkapcsolat szintén barátságból indul, csak férfi és nő között tovább erősödik a dolog, ilyenkor pedig a kiszemelted nem """csak egy nő a többi között""".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!