Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Elköltözök és emiatt elveszíte...

Elköltözök és emiatt elveszítem a barátaimat?

Figyelt kérdés

Megismertem a páromat egy éve, külföldön él de magyar. Felmondtam, most költözök hozzá. A barátaim meg vannak róla győződve, hogy elrontom az életem, naponta hangoztatják. Már nem keresem őket, mert minek? Nem akarom állandóan ezt hallgatni. Hiába kértem, "ők csak jót akarnak", nem értik meg, hogy elég volt ebből.

Tudom, hogy ha ilyenek, akkor nem igazi barátok, de az az igazság, hogy borzasztóan magányosnak érzem magam. Rengeteg félelem van bennem, nem a párom miatt, hanem hogy megálljam a helyem, hamar legyen munkám, stb. Párom és a család támogat, és nagyon örülök, csak mégis...hiányzik egy barát :(

2018. márc. 31. 22:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet igazuk van. Gyakorikerdeseken nem hiszem, hogy barki jobban atlatna a helyzetet, mint a barataid.
2018. márc. 31. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Vegyük sorra.

- Melyik országba mész?

- Beszéled az adott nyelvet?

- Találkoztál már személyesen a férfival?

- Ismered csak egyetlen barátját, vagy rokonát személyesen?

- Tudod miből él?

- Te tudsz ott végzettségednek megfelelő munkát vállalni? (pl magyar jogi diplomát kikúrhatsz a kukába bárhol máshol)

- Van annyi félretett pénzed, hogy ha összekaptok és kitesz az utcára (megtörténhet!) akkor szállodára-repjegyre-otthon újra gyökeret eresztésre/ottani saját albérletre -ami külföldön durva drága- tudj költeni?

- Munkád van, vagy karriered, mennyire cseszed szét a haladásod ívét ezzel a költözéssel?

Válaszolj ezekre (magadnak) de őszintén ám. Utána meglátod, hogy biztos a barátaid a hülyék mind, vagy... vagy sem.

2018. márc. 31. 23:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Németországba megyek, beszélek németül. Tudom, hogy miből él, ismerem a családját. Többször is voltam náluk, ahogy ő is nálunk. Tudok munkát vállalni, van végzettségem és nem ijedek meg a kétkezi munkától sem. A karrieremben nem hátráltat a felmondásom, hivatalban dolgoztam olyan főnök alatt, aki rám rakta a több melót azért, mert a kolléganőm hisztizett, hogy ez neki sok, így kétszer annyi munkám volt állandóan. Mindig az volt a válasz, hogy nem tudnak mit kezdeni vele. Nem ért nagy törés.
2018. márc. 31. 23:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha ezek a "barátaid" így állnak hozzád, ennyire semmibe vesznek és ennyire tartanak, akkor hidd el, nem is baj, hogy ignorálod őket.

Én a családtól kaptam meg, hogy elbxom az életemet, hogy kiköltözök a kedvesemhez. Nos, 1,5 éve vele élek, sokkal jobb minden, mint előtte sok-sok évig.

Amikor elkezdték mondogatni és lehúzni a negatív fxságaikkal, kizártam őket az életemből egy időre.

2018. ápr. 1. 10:52
 5/5 anonim válasza:
Tudom, hogy már nem aktuális, csak azoknak írom, akik most olvassák. A barátaid nem azért mondják, hogy ezzel "elszúrod" az életed mert, hogy tényleg elszúrnád, hanem azért mert ezzel elveszítenek téged. Ebbe biztos vagyok 😊 egyébként, hogy alakult ha szabad megkérdeznem?
2019. jún. 21. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!