Hogyan lehet egy régi barátomat "visszaszerezni"?
4.-ben jött a suliba és nagyon jó cimborák lettünk. Mindenfélét csináltunk,volt miről beszélgetnünk,és ugyanazok a dolgok érdekeltek bennünket. Akkoriban kb egy csoportot képeztünk még néhány cimborával együtt,de emlékszem hogy akkoriban ő volt a legjobb barátom. Aztán jött az 5.osztály és még az elején még jó barátok voltunk és csak ezek után kezdünk egymástól eltávolodni. 6.osztályban már alig váltottunk egy-két szót és most 7.ben már ritkán szoktunk. Hogy is mondjam,ő már egy osztályban kialakult csoportnak a része és én oda nem tudom hogy be tudnék illeszkedni,mivel mindig amikor megpróbálok ott egy szót is szólni akkor mindig elkezdek félni. Nemtudom miért,lehet hogy a visszautasítástól,de egyben beteges sem akarok lenni. De a lényeg az hogy hogyan tudnám "visszaszerezni" a volt legjobb barátomat,vagy már felesleges ezen gondolkodni?
(14F)
Most akkor ez a kérdés a beilleszkedésről szól, vagy a régi barátodról?
Az barátságot egyes esetekben nem lehet erőltetni, ha neki oka van arra, hogy eltávolodott, pl. nem kedvel már, akkor nemigen lehet mit tenni.
Viszont más dolog az, ha pl. csak azért hidegültetek mert te nem figyeltél rá és ő ezt hiányolja. Olyankor biztos örűlne annak, ha elkezdenél törődni vele, ha azelőtt nem tetted meg, amikor kellett volna.
Tehát előbb rá kell jönni arra, hogy mi az eltávolodás oka, attól függően lehet bármit is lépni.
Szerintem nincs összefüggés a beilleszkedési zavarod és régi barátod közt, tehát ezen ne gondolkodj. Foglalkozz a csoport többi tagjával, próbálj nyított lenni köztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!