Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Adjam ingyen, hogy megmutassam...

Adjam ingyen, hogy megmutassam én más vagyok, mint ő?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, persze nem a legjobb, de elég jóban vagyunk...laktózérzékeny vagyok és nyert egy pici csomagot, ami ilyen dolgokat tartalmazott és nem adta oda, pedig neki nincs szüksége rá. Persze nem is kértem el tőle, csak én fordított helyzetben odaadtam volna. Én már annyi mindent adtam neki, amire én nekem nem volt szükségem, és tudtam, hogy neki lehet jól jönne. Emberek vagyunk, ne ott segítsünk egymáson ahol tudunk? Vagy én túlzom e, hogy kicsit rosszul esett? Nem várom vissza amit adok, de erre nem volt szüksége, még morgott is rajta, hogy pont azt nyer. Most van egy ruhám(alig viselt) amit elszeretnék adni. Neki megtetszett. Most pénzt kérjek érte tőle? Nekem ez kellemetlen de megérdemelné.. de szerintem nem fogok.

2018. márc. 4. 08:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, a hozzád hasonló kedves embereket néha kihasználják.

Most ezt neked kell eldönteni, mérlegeld, eddig mit adtál neki, mit kaptál tőle.

Ha ezután is úgy érzed, hogy kihasznál, akkor nem kell neked ingyen adni dolgokat. Nem is a legjobb barátnőd, valószínűleg ezért nem adta oda neked, irigy.

Ettől eltekintve maradj ilyen jó fej ember, kevés van már a hozzád hasonlókból. Viszont ne hagyd magad kihasználni!

2018. márc. 4. 08:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rengeteg olyan ember van, aki sokkal inkább megérdemelné az ajándékot, mint az anyagias "barát"nőd. De persze a döntés a tiéd. :)
2018. márc. 4. 10:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne legyél balek. Oda ne add neki. A "barátnődet" meg zavard el a pics*ába.
2018. márc. 4. 10:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem is vagytok a legjobb barátnők,meg ha így viselkedik akárkiről is van szó nem adnám ingyen,még akkor sem ha nem vagyok rászorulva a pénzre.Ma már ott tartok,hogy szíveseben adok oda dolgokat ismerősöknek vagy idegeneknek mint ilyen "barátoknak".

Nekem is volt ilyen ember az életemben sokszor adtam neki könyvet,sikerült ingyen beszereznem és ilyenkor tudtam több példányt is kapni.Általában jó áron szereztem be többféle újévi naptárat és abból mindig neki is adtam,ingyen.Meg sok más dolgot is utazásokról is.Nem vártam érte semmit cserébe.De ami rosszul esett,hogy születésnapomra sokszor üzenetben sem köszöntött.Én voltam nála önmagmtól,ajándékot is vittem neki.Ha nem is a legnagyobb értékben,de megvettem neki pl.azt a könyvet amit tudom,hogy nagyon szeretett és tőlem mikor kölcsönkérte többször is elolvasta.Vagy egy jobb tusfürdőt egy tábla csokival.Termék forgalmazással is foglalkozik,általában olyankor tudott írni sms-t,hogy milyen termék van akciós áron vagy miket érdemes vásrárolni.Amikor meg tőle vásároltam egy nagyobb tusfürdőt és nem vettem kettőt,akkor azt találta mondani,hogy nem tudja miért,de vannak olyan emberek akik fukarok és sajnálnak pár száz forinttal többet adni és megvenni két tusfürdőt,mivel arra megy akció.De úgy tett nem baj ő akkor megveszi duplán és külön árusítja a tusfürdőt.Na azóta eszembe se jut nála vásárolni.Vele meg már sok dolog miatt nem is tartom a kapcsolatot.Elundorodtam tőle lelkileg.Ő forszirozná a dolgot,mindig próbál keresni egy kis rést ahol beférkőzhetne,de nem engedek.Ha változna is,amit nem tartok valószínúleg az ő "barátságára" akkor se tartanék igényt.

2018. márc. 4. 10:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Még egy hozzáfűzni való: csak azért ne add ingyen,hogy megmutasd te más vagy.Ő attól ugyanúgy fog cslekedni máskor is.El se fog gondolkodni rajta.
2018. márc. 4. 10:07
 6/11 anonim ***** válasza:
43%

A fenét nem vártad el az "adományt", azért sírsz itt;)

Amúgy, mond meg neki, hogy lóvéra van szükséged s ezt a ruhát tudod csak eladni most...megérti-megveszi..."skót", akkor bedurcizig s e pumpolóval sem kell foglalkozni többet.

2018. márc. 4. 11:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat, majd leírom miként döntöttem. Hát igen nem szép, hogy smst sem tudott küldeni a szülinapodra.. furcsa egy ember lehetett és hálátlan
2018. márc. 4. 11:40
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászoló. Nem sírok, és nem vártam vissza, csak ez nyilván rosszul esett, hogy nem gondolt rám, hogy na ez nekem jól jönne, mert én meg vásárolom a drága laktózmentes cuccokat, és ő nem is örült a csomagnak, morgott rá. Lényegébe majdem úgy nézett ki, mintha szemembe mondaná: erre nekem nincs szükségem :)
2018. márc. 4. 11:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Talan éppen azért morgott, hogy nincs rá szüksége, mert abban bízott, hogy te majd megveszed tőle...
2018. márc. 5. 12:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Amúgy, eddig is csak te adtad neki amire nem volt szükséged? Mert akkor az is lehet, hogy csak te tekintesz rá barátnőként.
2018. márc. 5. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!