Milyen gyakran találkoztok a barátaitokkal, olyan barátokra gondolok, akik dolgoznak, párjuk van, esetleg gyereke/ik is?
Sajnos nem elég sűrűn, de én is eléggé elfoglalt vagyok.
Egyik barátnőm messzebb költözött tőlem, kisgyermekei vannak, évente 1-3x találkozunk. Viszont ősrégi barátság ez, azonnal ott tudjuk folytatni, ahol abba hagytuk.
A másik barátnőmmel havonta 1-2x. Neki nincs még családja.
Nekem sincs. De mindkettőnknek van párkapcsolata, munkája. Én vagyok az elfoglaltabb.
Egyre ritkábban.Rájövök,hogy kevés aki közülük igazán a barátom.Egyikük csak a problémáiról szeretett beszélni,visszafelé nem múködött a dolog.Még egy születésnapi köszöntőt se tud írni.Másikuk meg amikor jóra fordult az élete,lett párja,szűkszavúbban válaszolt.Ha én írtam neki nagyvonalakban valamilyen gondomról,akkor annyit írt majd kialakul,pedig ő olyzonosan keresett azelőtt amikor gondjai voltak.Most a férjének vannak valami bunkó elvei,hogy szerinte mit szabad illetve mit nem szabad etetni a kisgyerekkel,termékforgalmazásokba is belement...És most egy összejövetelen jött az illető "barátnő",hogy milyen rossz,hogy őhozzájuk nagyon ritkán járnak el az ő barátnői,sok más ember megfordul náluk,de azokkal nem tud úgy beszélgetni.Meg nincs kinek elmondani ezeket a dolgokat amivel most küzd,a férje szokatlan elvei miatt,amiket finoman megpróbál ráerőltetni.De,hogy a másiknak épp anyagi gondjai,munkahelyi problémái meg egyebek vannak az már mind mellékes.
Vannak azért pozitiv példák is,régi középiskolai osztálytársnőmmel évente 3-4 alkalommal találkozunk a közeli városban mert az mindkettőnknek kb.ugyanannyi távolság.
Kedves Válaszolók....nagyon köszönöm a válaszaitokat....bebizonyosodott, amit én is tapasztalok...sajnos!
És ez elkeserítő!
Mindegyikőtök megkapja a zöld kezet!
Ui:
Mi a fene történt a világgal, hogy oda lettek az igazi, mély barátságok...amikor a másiknak segítünk, amiben tudunk....de legalább meghallgatjuk, és lelkileg támogatjuk?
Rengeteg a felszínes, érdek "barátság"....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!