Hogyan értessem meg a barátommal, hogy nem tudok neki munkát adni a vállalkozásomnál, mert nincs végzettsége?
Az egyik legjobb barátom, elvesztette a munkáját még tavaly ősszel és azóta sem talált újat. Én januárban elindítottam egy saját vállalkozást, amelynek nagyon szeretne a része lenni, de sajnos végzettség hiányában nem tudok neki munkát adni, illetve az igazat megvallva meg is van a szükséges létszám.
Már többször visszautasítottam, de még mindig kérlel és rendszeresen felhozza a témát. Mondtam neki, hogy felvenném ha tudnám, de hiába, nem érti meg.
Mondtam, hogy segítek állást keresni ha kell, két ajánlatot szereztem is, de egyik helyen nem felelt meg, a másiknál nem tudtak megegyezni a bérezésben.
Ezt is zokon vette, sajnos egy betegség miatt neki nehézkes az álláskeresés.
Ha nem veszem fel tényleg rossz barát vagyok?
Szerintem még örülj is, hogy nincs végzettség. Tuti viták lennének, ha nálad dolgozna. Szerintem eleve nem jó, ha a barátunk a főnökünk.
De látom, neki túlzott elvárásai vannak. Így borítékolható a konfliktus.
Menjen dolgozni, fogadja el a kevesebb pénzt. Átmenetileg az is jobb, mint a semmi.
Magyarázd meg neki, hogy
üzletben, háborúban, szerelemben nincs barátság.
Ha nem érti meg, nagy paripa himbi-limbi a popójába.
.
Érettségi, tán soha nem beszélt középfokú nyevvizsga, ezzel nincs nagy válogatási lehetősége, pláne szakképesítés nélkül.
Apám vállalkozó (15 fős a cég). Megmondta hogy rokont/barátot soha nem fog felvenni, mert nincsenek jó tapasztalatai. Diákként még nyári munkára sem mehettem a cégünkhöz, mert nem akarta, hogy én legyek a főnök kisfia.
Jobb ezt tisztázni a haveroddal. Én akkor sem venném fel ha lenne végzettsége, mert az üzletben nincs barátság.
Elárulhatnád, mi az a munka amihez posztgraduális tudás kell, mert a nagyra tartott munkakörök jelentős része is csak betanított fatverés erősen, akárhogyan csicsázzák a tevékenységet.
Ha tényleg a legjobb barátja lennél, akkor legalább 1 hét próbaidőt adnál neki, de semmi kivételezéssel.Tapasztalja meg, lássa be ő s te meg, megy e vagy sem e munka.
Egy alkalmazottat meg kirúghatsz egy legjobb barátért, erről szól a barátság normálisoknál.Más az érdek féléknél ugye, de hát pénz beszél s a kutyasz@r táncol-a világ mottója meg a sz@rfatúaké.
Alkalmazottat mindig találni, de legjobb barátot ritkábban már vagy soha.
Vajon fordított helyzetben, te mit tennél, örülnél egy olyan "barátnak" , mint te???
Kétlem...
Ja, aztán a felvett jóbarát elkezd kiváltságokat kérni magának a többi alkalmazottal szemben, neki nem kell annyit dolgozni mert a főnök haverja, neki előbb jár a bónusz mindenkinél mert a főnök haverja, őt bármikor elengedi a főnök, mert.. Érted gondolom.
Az a legnagyobb marha, aki barátot vagy családtagot vesz fel a vállalkozásába és nem fair a többi dolgozóval szemben sem.
# 16
Te azt felejted el, hogy egy jóbarát vagy normális családtag nem fog ilyesmivel élni-elvárni, hanem a közös-eredményes célért tesz ugyanúgy, mint a többiek.
Lehet nálad a határok máshol barátságban...emberre válogatja ugye...
"Te azt felejted el, hogy egy jóbarát vagy normális családtag nem fog ilyesmivel élni-elvárni"
Pénz beszél, kutya ugat. Mindegy a korábbi kapcsolat, amint pénz és megélhetés kerül a képbe. Az mindig elrontja az embert. Semmi köze a baráti körhöz, de ezt pontosan tudja, aki már tapasztalta.
Meg kell mondani, hogy nem veszed fel, és szálljon le a témáról!
- Van diplomád? Nincs, a munkakör betöltéséhez kötelező, úgyhogy NEM alkalmazlak. Téma lezárva.
Ha továbbra is nyúz, akkor ignorálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!