Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi velem a baj? (többi lent)

Mi velem a baj? (többi lent)

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátnőm, pár éve ismerjük egymást és nagyon szeretem. Nagyon sokat szoktunk beszélgetni, sok mindenben hasonlítunk és a véleményünk is. A probléma a következő... Néha egy két apróságon besértődik, de sokszor nem mondja meg, csak pár nap múlva megjegyzi nekem hogy ez meg ez miatt haragudott rám stb... Na én ezekre nem tudom, hogyan kellene reagálnom, mert azért kis apróságokért nem fogok bocsánatot kérni. Az a baj hogy ezekkel nekem bűntudatot okoz, nagyon magamra veszem ha valaki haragszik rám, főleg ha közeli, ilyenkor kb egész nap ezen rágódok és nem tudok megnyugodni. Egy idő után meg kicsit haragszok is rá, mert én is sokszor megsértődhetnék ilyen baromságokon, de nem teszem, mert utálom az ilyen összetűzéseket és amúgy se tudok ilyesmiért haragudni.

Szóval ti mit csinálnátok a helyemben? Hogy kéne az ilyen helyzeteket kezelnem?

Amúgy mindketten lányok vagyunk.

2018. febr. 5. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyszerű, ha barátnők vagytok, akkor nem kellene battatni egymást s nincs miért megsértődni egyikőtöknek sem a másikra.

Talán még túl éretlenek vagytok a barátságra-egymás értékelésére-tisztelésére-megbecsülésére.

2018. febr. 5. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

1 -Megbeszéled vele, hogy azonnal mondja el, ha valami bántja. És te is ezt teszed. Nem kell napokig magatokban dühöngeni.

2 -Havonta egyszer tartotok egy kibeszélős-csajos estét, amikor ezeket szóba hozzátok. És nem azért, hogy egymást bántsátok, hanem hogy tanuljatok belőle, ne csináljatok olyat, ami a másiknak rosszul esik.

2018. febr. 5. 16:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, de egyrészt ilyen csak az ő részéről van, másrészt az a baj, hogy ha megmondja én azt nem tudom jólereagálni. Nem kezelem valami jól az ilyen helyzeteket...
2018. febr. 5. 17:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Mivel néma gyereknek, anyja sem érti szavát, mégiscsak meg kellene mondanod neki, hogy ha valami "baja" van, mondja meg akkor és ne napok után. Neked meg meg kell tanulnod kezelni az ilyen helyzeteket. Többek közt erről is szólna a barátság.
2018. febr. 7. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk, azt írod, te is sokszor megsértődhetnél dolgokon, de nem teszed, mert utálod az ilyen összetűzéseket, meg amúgy sem tudsz haragudni ilyesmikért. Haragudni nem is kell, de azért, ha valami nem tetszik, szóvá lehet tenni, meg lehet beszélni. Már legalábbis akkor, ha tényleg nagyon jó barátnők vagytok.
2018. febr. 7. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!