A dicsekvős emberekkel kizárjátok a barátságot?
Interneten beszélgettem egy 17 évessel, én 23 vagyok.
Egyszer random beírja, hogy vettem iphone 6s-t, vagyis a szülei vették. Írtam, hogy de jó neki. Megkérdezte milyen telóm van nekem, de ott abba is hagytam vele a beszélgetést.
Alapjában véve elengedem a fülem mellett a dicsekvéseket, de ez a nekem iphone 6s-m van, na és neked mid van féle pöcörőméregetés kiakaszt.
Nem tartom magamat irigy embernek, egyébként van egy hobbim, amibe szórom a pénzt, máshol persze spórolok. Az a lényeg, hogy rosszul éreztem magamat a kérdésén. Remélem nem vagyok irigy, látens szinten sem, vagy igen?
Amúgy egy 7 ezer forintos okostelóm van, amit blackfriday-en vettem több mint 1 éve.
S egy kérdés: Miért érzed magad szrul attól, hogy neki van egy iphone-ja...de kam ott a 2 milla... Furcsa vagy :)
Az más ha gáznak találod, hogy ez a nagy ismerkedés számára.
De ez a szrul érzés dolgod...
Akinek tényleg van pénze az ilyentől nem érzi magát szrkupacnak xD mert tudja, hogy bármikor megveheti, ha akarja.
Dögöljek meg ha nincs igazam, de szerintem itt a kérdezővel van a baj.
Manapság már úgy néz ki, egyeseknek nem csak a fizetés és nyaralás a tabu téma, hanem olyan alapvető dolgok is, mint a telefon. Mi az, hogy "általános etikett"? Ennyi erővel miről beszéljen az ember, időjárásról?
Én az ilyen "nekem 7 ezer forintos telóm van" emberekkel nem barátkoznék soha. Nem a telefonja, hanem a szent szöveg meg a kisebbségi komplexusa miatt.
Nem mellesleg a kérdező szidja a dicsekvő embereket, közben ő maga is dicsekszik. Például ez a "7 ezer forintos telefon" téma tipikus fordított dicsekvés, hogy "én bezzeg nem költök, pedig megtehetném". Vagy a "van 2 millióm mégsem dicsekszem vele" is egyfajta dicsekvés. Dicsekszik azzal hogy ő nem dicsekszik... :D
11. Hát nem igazán vehetném meg csakúgy, mert részvényben van a kess.
12.: Értem mire akarsz kilyukadni. Hidd el, a környezetemben senki nem tud a pénzemről semmit sem. Itt gyk-n simán leírom, mert itt úgysem ismer senki, másrészt meg nem egy hatalmas összegről van szó.
Szerintem a probléma inkább veled van, mert a gyk világát összemosod a valósággal. Ha ezt élőben panaszolom el egy ismerősnek, akkor jogosan egy hülye kisebbségi komplexusosnak tart, de ezen az oldalon sokkal több mindent lehet közölni. Mellesleg csak azért írtam le, hogy több infót közöljek magamról, ami alapján pontosabb válaszokat kaphatok.
Szerintem inkább úgy kellene hozzáállni a kapcsolatokhoz, hogy arról kérdezzük a másikat, amiről szeretne beszélgetni.
Én pl. egyik ismerősömtől simán megkérdezem mennyi pénze van most, mennyit kap havonta a munkájáért, és simán el is mondja szemrebbenés nélkül. Ha más kérdezne ilyet tőlem, én megsértődnék.
Nem a kölcsönösség a lényeg szerintem. Hozok egy sarkosított példát. Mondjuk az egyik barátom mazochista, jól nyakon vágom, ami nagyon tetszik neki. Ő viszont nem adja vissza, mert tudja nekem nem esne jól.
"Szerintem a probléma inkább veled van, mert a gyk világát összemosod a valósággal."
Attól, hogy itt írod le, még ugyanúgy "bezzeg én" dicsekvés lesz az egész és túlreagálása egy semmiségnek.
"arról kérdezzük a másikat, amiről szeretne beszélgetni"
És honnan tudod, hogy miről szeretne beszélni valaki, ha nem hozol fel egy témát sem? Ha meg felhozol egy témát, akkor akaratlanul is belefutsz a pofonba. Pont úgy mint az illető nálad. Nálam ha bárki megkérdezte volna, akkor írtam volna a típust, és diskuráltunk volna, hogy melyik mit tud. De ha mondjuk felhozza mondjuk bárki a focit akkor az nálam teljesen vakvágány, mert egyáltalán nem érdekel.
"egyik ismerősömtől simán megkérdezem mennyi pénze van most, mennyit kap havonta a munkájáért" "Ha más kérdezne ilyet tőlem, én megsértődnék"
Akkor most tulajdonképpen mire fel írod ki a kérdést? Hiszen te magad is megsértődnél egy olyan kérdésen, amit te is felteszel másoknak...
"Nem a kölcsönösség a lényeg szerintem."
Senki nem is mondta, hogy az lenne a lényeg. Ennek semmi köze ahhoz, hogy te azonnal kiakadsz és ignorálsz egy teljesen semleges témát.
Kedves Fat@l_3rror_ , hát ez egy véleménykérő kérdés, itt senkinek sem lehet igaza :D
Szóval nem értem miért ragaszkodsz annyira a saját igazadhoz.
Leírtad az érveidet, köszönöm szépen, a többieknek is!
Jöhetnek még észrevételek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!