Minden barátság megszakad egyszer?
Sokszor voltak olyan barátaim, akikkel egy ideig nagyon jól kijöttem, de bizonyos idő elteltélvel mindig megszakadt velük a kapcsolatom. Sokszor gondolkozok azon, hogy mi lehet a gond. Nem vagyok valami nagy társasági ember, de mindig voltak barátaim. Csak az a baj, hogy egy idő után már nem keressük egymást. Úgy gondolom, hogy egy barátság mind a két félen múlik, ezért addig igyekszek amíg úgy látom, hogy ő is tesz érte. Viszont így visszagondolva néhány barátommal jó ideje nem tartom a kapcsolatot, persze megvannak az okai mindegyiknek, de akkor is sokszor frusztrál ez az egész. Most ott tartok, hogy a családomon kívül egy barátnőm van és nem tudom, ez mennyire normális. A haverok nekem soha nem jelentettek sokat és barátaimnak is csak néhány embert hívtam életem során. Na de a lényeg, hogy sokszor olyan érzésem van, hogy ez miattam van, mert nem olyan megnyerő a személyiségem, vagy nem is tudom. Csak attól tartok, mi van ha a mostani barátnőmmel is megszakad egyszer a kapcsolatom, mert akkor többet biztos nem barátkozok senkivel. Így semmi értelme, egy csomó időt és energiát pazarolok másokra, aminek aztán vége lesz.
Igazából nem tudom mi is a kérdésem, csak kíváncsi vagyok, hogy ti is voltatok ilyen helyzetben? És mi erről a véleményetek?
Nekem is sok barátságom gallyra ment, egyszerűen megszakadt de volt 1-2 ami elég csúnya véget ért, és a mai napig szrul esik.
Már nincs is kedvem haverkodni mert úgyis az lesz a vége, hogy elsikkad a dolog. Az emberek nem kitartóak és nem őszinték. A kapcsolatok leredukálódtak néhány emailre vagy kommentre, nem találkoznak személyesen és nem terveznek programot. Emiatt nem is alakul ki kötődés. Ha megbeszélsz egy találkozót akkor már nem kell odamenni, elég ha odavágsz egy sms-t vagy bármit, hogy lemondd. Már csak egy sor vagy a mobil kijelzőjén vagy egy mintás karika a messengeren, ennyi. Ki lehet törölni, le lehet tiltani, le lehet halkítani.
Sokféle barátság létezik. Pl. nem mindegy, hogy valakivel tönkre ment a barátság, mert rosszindulatú volt veled. És nem mindegy, hogy valakinek pusztán nincs ideje rád.
Tehát optimista lehetek minden olyan barátságban, ahol azt érzem, hogy jót akarnak nekem, még akkor is, ha az illetőnek nincs ideje rám folyton. Ahogyan #2-es írta, bármikor találkozhattok, és ott folytatjátok, ahol abba maradt. Nem lehet bárkitől elvárni az állandó figyelmet. De amíg nem alakul úgy, hogy szemmel láthatóan összevesztetek és ellenszenvezés van (ami gyerekes emberek kapcsolataira jellemző inkább), addig nincs mitől félni.
Ha valakivel megvan az okod arra, hogy ne tartsd a kapcsolatot, akkor azzal nem tartod. De akivel nincs okod erre gondolni, arról se gondold.
Nekem van olyan barátnőm akivel még általánosban voltunk barátok, később nem nagyon beszéltünk, mostanában viszont újra tartjuk a kapcsolatot fb-n, időnként pedig meglátogatjuk egymást pedig az ország két végében lakunk. Olyan is van akivel évek óta nem beszéltem de mikor kórházba került, meglátogattam és mondta hogy jólesett neki. Húgomnak volt egy nagyon jó barátnője akivel összekaptak egyszer aztán jó darabig nem beszéltek, egyikük se merte keresni a másikat. Végül húgom gondolt egyet és ráírt, azóta újra jóban vannak. Kiderült hogy egyikük se haragudott a másikra.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy az eltelt idő nem feltétlenül számít, és ha valaki fontos neked, keresd fel, egy próbát megér :)
"egy csomó időt és energiát pazarolok másokra, aminek aztán vége lesz."Sajnos vannak ilyen kapcsolatok is,amibe csak az egyik fél teszi bele magát.A másiknak meg jó az amit készen kap,hogy nem kell tenni semmit a kapcsolatért.Ilyen esetben jó elhatárolódni a másiktól,mert ez a másik ember kihasználása.
Vannak olyan esetek is,amikor tényleg időhiány miatt vagy távol kerülnek egymástól a barátok és amiatt szakad meg a kapcsolat,de nem haraggal válnak el,egyszerűen csak abbamarad.De ha változnak a körülmények idővel újból egymásra találnak a régi barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!