Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szégyellem a barátaimat?

Szégyellem a barátaimat?

Figyelt kérdés
Gimnáziumba járok, ahol ugy itélik me az embereket, hogy kik a barátai, melyik társaságban vannak. Én lehetnék a népszerű lányok társaságában, abban is voltam év elejétől, de rájöttem hogy nekem ez a “gang” nagyon felszines, nem erzem jol magam benne, mindig csak másokat beszélünk ki, a legaljasabb pletykákat terjesztik de én nem ilyen vagyok, meg kell magam játszani előttük. Talaltam baratokat, szornyu igy mondani, de “az alsóbb kategóriából”, akik nem népszerűek, de velük jobban érzem magam. Mellettuk onmagam lehetek, ők nem gonoszak senkivel sem. Iskolán kívül nagyon jól elvagyok velük, bizok bennuk, imadom oket. De sajnos ha oszinte vagyok magammal, az iskolan belul szegyellem oket, nem vagyok velük felszabadult, sokszor inkabb a nepszeru lanyokkal vagyok mint “ahogy azt elvarjak”. Es tudom hogy szornyu ember vagyok ezert, de ebben az iskolaban igy megy az emberek megitelese. Ha nepszeru vagy, tehat veluk baratkozol, akkor odamennek hozzad a fiuk, nem fognak osszesugni a hatad mogott, tekintelyed lesz. Ha pedig nem veluk vagy, akkor “lejebb kerulsz a taplalek piramisban”. Es tudom hogy az igaz barataimat kell valasztanom, de nem tudok ezen tullepni hogy ugymond szegyellem oket. Valaki tudna segiteni? Hogy tudnam megvaltoztatni a gondolkodasomat? Borzadzto lelkiismeret furdalasom van, de ezt erzem nem tudom atverni magamat, hiaba gondoltok ezert szornyu embernek, szeretnek valtozni, de nemtudom hogy kell.

2018. jan. 7. 12:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Ti nem veszitek észre gyakori népe, hogy akit sikerül "beoltani" az hirtelen az ország legszínvonalasabb gimnáziumába jár, nyelvvizsgája van, élsportoló meg tököm tudja micsoda?

Ez nagyon fura...

Nem tudom miért ugrott be hirtelen Vasvári "luxus" Vivien.

2018. jan. 7. 14:44
 12/16 A kérdező kommentje:
Mert nem lehet igaz? Nemtudtam hogy mar rogton a kerdes elejen fel kell tuntetni de legkozelebb megteszem koszonom hogy figyelmeztetett. Nem tudtam hogy szamit egy ilyen kerdesnel...
2018. jan. 7. 14:48
 13/16 anonim válasza:
100%

Szerintem ne gondolkodj ezen ennyit:D

Nem attól lesz tekintélyed hogy görcsösn próbálsz mindenkinek megfelelni

Legyél akkor azzal a klikkel amelyikkel jól esik, nálunk is van olyan csaj aki barkikkel el tud lenni,mert olyan kedves és közvetlen.

És amúgy ők miért"menők?" Ők a legszebbek? Tán a leggazdagabbak? Vagy csak a leg felszínesebb pi#sák akiknek akkora az arcuk mint a bécsi kapu?

14/L

2018. jan. 7. 16:54
 14/16 A kérdező kommentje:
Utolso, valoszinuleg nalatok is hasonlo lehet a helyzet mert eltaláltad. Vagy szépnek kell lenni, vagy jó kapcsolatok kellenek. De ami még ennél is magasabbra dob, az a pénz. Eleg rossz hogy ez igy működik, hogy apuci pénze beszél, kutya ugat. Hiaba hogy nekik semmi kozuk a vagyonhoz, tenyleg ok vannak legfelul. De koszonom akkor megporbalom mindig jol erezni magam, es oda menni ahol jobb.
2018. jan. 7. 17:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenhol így van. Sokszor még a munkahelyen is. Én úgy oldottam meg, hogy "bevittem" a menők közé azokat az embereket is, akiket nyominak tartottak. Próbáltam "fegyelmezni" azokat az osztálytársaimat akik mindig bántották a gyengébbet és amikor 1-2 ember mellém állt és rájött, hogy igazam van, nagyon jó osztályközösség alakult ki. Mondjuk ehhez az kellett, hogy mindenki vevő legyen rá. Vannak helyek ahol ez esélytelen lett volna.
2018. jan. 7. 17:27
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen utolso, en is probalom vegyiteni a kevesbe nepszeru lanyokat, es a nepszerueknek az ertelmes reszet, es neha annyira jo erzes latni, hogy latszik hogy jol elszorakoznak egyutt, kedvelik egymas tarsasagat, de (mint en) mikor jonnek azok a sznob lanyok akik kb rajuk se neznek akkor ugy csinalnak mintha semmi se tortent volna, ok sem “mernek” odamenni. De probalkozok tovabb, hatha egyre tobb lanyt tudok megenyhiteni.
2018. jan. 7. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!