Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan szabadulhatnék meg egy...

Hogyan szabadulhatnék meg egy szociopatától úgy, hogy ne haragítsam magamra? Minél több okos és kreatív ötletet várok.

Figyelt kérdés

Az egyik "jó" ismerősöm szociopata. Higyjétek el, hogy azt leszámítva hogy beteg, érdekes, szórakoztató.

Mivel nagyon jó manipulációs képessége van, ezért még az ismeretségünk elején teljesen a befolyása alá vont, az egyik legjobb barátomnak tekintettem. Végül is kiderült, hogy féligazságokat mondott nekem más emberekről, magát áldozatnak beállítva, és sajnáltatva önmagát.

Egy közösségi oldalon kezdtünk el beszélgetni, két héttel ezután meg szeretett volna látogatni. Ez nekem nagyon furcsának tűnt így felajánlottam, hogy inkább én megyek el hozzá. Nagyon barátságosnak és jófejnek látszott, nem akartam megsérteni. De Még ez is jobb megoldásnak tűnt annál, hogy beengedjem a lakásomba egy-két hétre.

Amikor személyesen találkoztunk, láttam, hogy valami nincs rendben vele de még nem tudtam mi. Emlékszem állandóan azon gondolkodtam, hogy: mi lehet a baj ezzel a sráccal? Szerencsére nem engedtem magamhoz még jobban közel kerülni.

Később az ex barátnőjét is megismertette velem, erre azért volt szükség, hogy rajtam keresztül is hathasson rá... Mostanában is sokszor megkér, hogy írjak meg neki ezt vagy azt, mivel a lány letiltotta, de ezt nem tehetem.Jobblesz, ha elengedi. Gyerekük is van. Még a kapcsolatuk elején a lány el akarta hagyni, de öngyilkossággal fenyegetőzött a srác, ezért maradt.

Furcsa, már olyan messzire ment, hogy beépített emberei vannak a lány munkahelyén, akik figyelik őt. Nekem pedig féligazságokat mond, például azt, hogy az terhes a főnökétől, akivel még régebben megcsalta (de ez nem igaz). Én a lányt ismerve mondtam, hogy én biztos vagyok abban, hogy nem csalta meg, viszont nekem ekkor erre olyan dolgokat mondott a srác, hogy belegondoltam, mivan ha, és hittem neki. Haha, sajnos igen, nagyon jó manipulációs képességük van, olyannyira, hogy utána még abban amiben biztos is voltál sem hiszed el többé.

Mostanában ráhagyom, úgy érzem, könnyebb elengednie a lányt úgy, hogy arra van oka (pl. megcsalás) ha kitalált is... Mivel a lánynak biztosan jobb néküle.

Mivel tudom hogy szociopata, természetesen szeretnék a hatóköréből kilépni. Már sokszor letiltottam, de ez nem működik, a letiltásra érzékenyen reagál. Ekkor smseket kezdett írogatni, és más oldalakon is írt. Ezért most feloldottam, de úgy állítotram be; hogy egyáltalán ne kapjak értesítéseket ha ír, ekkor pár hétig csönd volt. Mikor erre rájött, megtalált egy csoportos beszélgetésben, ahol a barátjával vagyunk együtt.

Meg kell mondjam, már engem is sokszor megfenyegett, ezért alig észrevehetően szeretnék lelépni, hogy ne haragítsam magamra, valamint hogy senkinek se essen bántódása. Ez nehéz lesz, mivel pár ember közös az ismeretségi körünkből, akivel tartom a kapcsolatot, pl. a barátja is... Tudom; hogy ezt minél előbb meg kell tennem, mert minél hosszabb ideje ismerem, annál nehezebb lesz.

Segítsetek!

2018. jan. 1. 23:37
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a módját, hogy megszabaduljak tőle, elmondtam neki, hogy mennyire megbántott... Ami igaz is.

Nagyot csalódtam benne mint emberben, barátban. Így önmagát hibáztathaja most, és míg önmagát hibáztatja, addig nem fog agresszíven reagálni arra amiért meg akarom szakítani a kapcsolatot vele. :) Semmi színjáték!

2018. márc. 26. 01:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!