Hogyan szabadulhatnék meg egy szociopatától úgy, hogy ne haragítsam magamra? Minél több okos és kreatív ötletet várok.
Az egyik "jó" ismerősöm szociopata. Higyjétek el, hogy azt leszámítva hogy beteg, érdekes, szórakoztató.
Mivel nagyon jó manipulációs képessége van, ezért még az ismeretségünk elején teljesen a befolyása alá vont, az egyik legjobb barátomnak tekintettem. Végül is kiderült, hogy féligazságokat mondott nekem más emberekről, magát áldozatnak beállítva, és sajnáltatva önmagát.
Egy közösségi oldalon kezdtünk el beszélgetni, két héttel ezután meg szeretett volna látogatni. Ez nekem nagyon furcsának tűnt így felajánlottam, hogy inkább én megyek el hozzá. Nagyon barátságosnak és jófejnek látszott, nem akartam megsérteni. De Még ez is jobb megoldásnak tűnt annál, hogy beengedjem a lakásomba egy-két hétre.
Amikor személyesen találkoztunk, láttam, hogy valami nincs rendben vele de még nem tudtam mi. Emlékszem állandóan azon gondolkodtam, hogy: mi lehet a baj ezzel a sráccal? Szerencsére nem engedtem magamhoz még jobban közel kerülni.
Később az ex barátnőjét is megismertette velem, erre azért volt szükség, hogy rajtam keresztül is hathasson rá... Mostanában is sokszor megkér, hogy írjak meg neki ezt vagy azt, mivel a lány letiltotta, de ezt nem tehetem.Jobblesz, ha elengedi. Gyerekük is van. Még a kapcsolatuk elején a lány el akarta hagyni, de öngyilkossággal fenyegetőzött a srác, ezért maradt.
Furcsa, már olyan messzire ment, hogy beépített emberei vannak a lány munkahelyén, akik figyelik őt. Nekem pedig féligazságokat mond, például azt, hogy az terhes a főnökétől, akivel még régebben megcsalta (de ez nem igaz). Én a lányt ismerve mondtam, hogy én biztos vagyok abban, hogy nem csalta meg, viszont nekem ekkor erre olyan dolgokat mondott a srác, hogy belegondoltam, mivan ha, és hittem neki. Haha, sajnos igen, nagyon jó manipulációs képességük van, olyannyira, hogy utána még abban amiben biztos is voltál sem hiszed el többé.
Mostanában ráhagyom, úgy érzem, könnyebb elengednie a lányt úgy, hogy arra van oka (pl. megcsalás) ha kitalált is... Mivel a lánynak biztosan jobb néküle.
Mivel tudom hogy szociopata, természetesen szeretnék a hatóköréből kilépni. Már sokszor letiltottam, de ez nem működik, a letiltásra érzékenyen reagál. Ekkor smseket kezdett írogatni, és más oldalakon is írt. Ezért most feloldottam, de úgy állítotram be; hogy egyáltalán ne kapjak értesítéseket ha ír, ekkor pár hétig csönd volt. Mikor erre rájött, megtalált egy csoportos beszélgetésben, ahol a barátjával vagyunk együtt.
Meg kell mondjam, már engem is sokszor megfenyegett, ezért alig észrevehetően szeretnék lelépni, hogy ne haragítsam magamra, valamint hogy senkinek se essen bántódása. Ez nehéz lesz, mivel pár ember közös az ismeretségi körünkből, akivel tartom a kapcsolatot, pl. a barátja is... Tudom; hogy ezt minél előbb meg kell tennem, mert minél hosszabb ideje ismerem, annál nehezebb lesz.
Segítsetek!
Gyerekesnek tűnhet elsőre, de szerintem az a leghatásosabb, ha eléred, hogy ő maga akarjon otthagyni. Ne légy szégyenlős, ha nekem megfagyna a vér az ereimben valakitől, akkor simán elárasztanám infókkal az emésztésemről meg a menstruációs ciklusomról, vagy szépen lassan kezdj el hisztis, vagy nyafogós lenni, mert attól is a falra másznak az emberek. Ha meg találkozni akar, akkor turkálj a füledben/orrodban, és kend a legközelebbi bútordarabra, és nevess idiótán (vagy hangosan, vagy túl sokáig) ha valami vicceset mond.
De szerintem fontold meg azt is, hogy segítséget kérsz, ha vannak közös ismerőseitek.
Nem az enyém lesz a leghasznosabb válasz, illetve nem is teljesen értem a szerepedet ebben a helyzetben.
De én a helyedben megpróbálnék elértéktelenedni a szemében, hogy ő maga ne tartson többé értékesnek, érdekesnek vagy épp használhatónak.
Ha ő érzi úgy, hogy nem kíváncsi rád, ha ő hozza meg a döntést akkor könnyen kikerülhetsz. (Azt persze nem tudom, a közös ismerősöket, hogy intézd.)
Gondolom le leszek pontozva, mert más azt mondaná, próbálj meg vele beszélni, de én egy ilyen ember esetében abszolut nem hiszek ebben.
Ha szemtől szemben próbálnál meg kijönni ebből a helyzetből, úgy is csak elméleteket gyártana magának is, hogy miért hagyod cserben, mi a baj veled és úgy amúgy is miért lehetsz te az ő ellensége.
Én egy éve szorongásos pánikbeteg lettem, rengeteg féle tünet, ha épp rossz időszakomat élem, nagyon nehezen tudom normálisan ápolni a kapcsolataim. Újabban komoly fizikai tüneteim is vannak, észrevettem hogy a környezetem nagyon terheli ez a téma, kevésbé kíváncsiak rám.
Röviden összefoglalva én a helyedben tuti erre fognám, elmesélném hogy furcsa tüneteim vannak, ilyen meg olyan betegségekre gyanakszom, kivizsgálásokra járok stb.
Folyamatosan a szorongásaimról mesélnék, és hogy nem bírom tovább.
Hidd el a végén örülni fog, ha nem kell veled beszélnie, legyél használhatatlan, legyél nyomasztó, játszd el, hogy kikerültél az élet körforgásából és már nem tudsz neki segíteni, a végén tuti nem lesz már rád kíváncsi.
Van fél órád, hogy eltakarodj az életemből, ha nem akarsz a saját véredben megfulladni, mert elvágom a torkodat.
(Ha okoskodik:)
Sergej Ivanov a rokonom, élve elfog ásni, ha most azonnal nem takarodsz el az életemből.
/Higgadtan mond, ne haraggal/
Az #1 válasza azért nem jó, mert én nem lennék hajlandó kifordulni magamból egy hülye miatt...
Volt már dolgom hasonló emberrel, szerintem az a jó megoldás, ha egyszerűen nem veszel róla tudomást. Mondjon, amit akar, nem kell vele foglalkozni. Előbb-utóbb abbahagyja. Azért vagy neki érdekes, mert látja, hogy eddig tudott manipulálni, elhitted a történeteit, bele tudott építeni a kis világába. Ha viszont semlegesen kezeled, akkor előbb-utóbb lekopik. A másik megoldás, hogy ha mégsem, akkor menj a rendőrségre. Simán zaklatás, amit csinál.
Nem pontoztam le senkit!
Kitaláltam pár bizarr fétist, tegnap rögtönöztem. A pánikbetegség részleteiben jobban el kelk merülnöm, haha, az lesz a következő lépés. Az elsőnél mondta, hogy megtenné egyszer, a másodiknál kicsit habozott, mondott ezt azt aztán 10 perc után rávágta, hogy ok nem számít.
Én is elfogadtam őt, ezért ő is elfogad engem. (Az egészséges embert ez lekoptatná, de rá szinte nincs hatással).
Már nagyon mélyen van, hogy úgy tűnik, semmi sem riasztja el... Úgy néz ki, hogy a fétisekről tudva méginkább közelebb érzi magát hozzám.
Tudnotok kell azt róla, hogy hatalmas az egója. Nála sokkal csúnyább lányokat használ ki, ha undorítóan viselkedsz, akkor kinevet, viszont igazából többnek érzi magát ilyen emberek között. Őket megalázhatja.
Tegnap a pánikbetegség jeleit is szimuláltam kissé, ennek ellenére még együtt is érzett velem és elhívott magához, hogy "gondoskodhasson" rólam... :(
Mint valami rossz vicc.
Később mondta, hogy nincs jól, ezek az emberek beteggé teszik... Most kevesebbet ír... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!