Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vannak még igazi barátok?

Vannak még igazi barátok?

Figyelt kérdés

Nagyzásnak tűnhet; én mindig is jó barátnak tartottam magam.

Na most, hogy rögtön elüldöztem mindenkit ezzel a pofátlanul nagyképűnek tűnő mondattal, bele is vágnék a dolgok közepébe, olyan in medias res kezdéssel.

Legtöbbször úgy érzem, hogy a barátaim nem igazán figyelnek rám. Tény, hogy én elég figyelmes típus vagyok, de azért én is elvárnék valamennyi érdeklődést és figyelmet az ő irányukból.

Mindig meghallgatom őket, és keresem azokat a lehetőségeket, amikor segíthetek nekik. (Szinte) bármikor számíthatnak rám.

Fontosnak tartom, hogy beszéljünk akkor is, amikor nem tudunk találkozni, de sokszor valami hülye indokkal, kb 0 együttérzéssel lekoptatnak. Rendszerben egyszavas válaszok formájában tudnak csak kommunikálni velem (is), és én ezt nagyon sajnálom.

Úgy érzem sokszor, hogy nincs senki, akivel egy hosszú nap után, vagy hétvégén, stb. meg tudnám beszélni, hogy mi a helyzet a másikkal, mi a véleményünk egy adott dologról...

Most itt volt például karácsony. Nem szeretnék egyikünk anyagi helyzetéről sem beszélni, mert az én nekik adott ajándékaim egyáltalán nem voltak drágák. De úgy érzem, hogy sokkal több erőfeszítést és kreatívitást fektettem bele az ajándékok elkészítésébe. Szóval ez nem pénz kérdése.

Szeretem őket, és fontosak nekem, de néha nem tudok elvonatkoztatni ettől, és élvezni a közös pillanatokat, mert idegesít, hogy lehet, hogy ez az egész barátság csak nekem jelent sokat.

Az meg a másik, hogyha ők nem lennének nekem, akkor teljesen egyedül maradnék talán.

Mit kéne tennem? Beszéljem meg velük? Hogyan? És ha minden kötél szakad, és összeveszünk, akkor hol találjak új barátokat?

Egy tizenéves lány unalmas agymenését olvastátok éppen. :D

2017. dec. 28. 22:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen, ez igaz.

Korábban beszéltem már velük erről, de nem igazán tűntek úgy, mint akiket nagyon érdekel a véleményem. :/

Sajnos ez is sokszor előfordul, miközben válaszolok a kérdésükre, nem is figyelnek rám, még meg se próbálnak úgy csinálni, mint akiket érdekel a véleményem.

De ezzel szemben csomószor normálisak, kedvesek, meg hosszasan elbeszélgetünk, szóval nem értem, hogy néha mi lehet a baj.

2017. dec. 29. 12:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Amikor sikerül normálisan elbeszélgetni olyan témákról van szó ami őket érdekli vagy te hozod fel a témát?Van nekem is "barátnőm" akivel ellehet időnként jól beszélgetni,de általában nem olyan dolgokról amik engem is foglalkoztatnak.Ha magáról kell,hogy szövegeljen akkor árad belőle a szó.Ő a beszélgetéseinket jónak értékeli velem ellentétben.Ha kicsit figyel is rám jó ha a beszélgetés 20%-aszól rólam vagy arról ami engem foglalkoztat.
2017. dec. 29. 13:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Változó. Nekem olyan szempontból könnyű dolgom van, hogy nagyon sok minden érdekel, így sokféle téma tudja felkelteni és fenttartani a figyelmemet.

De mindig látom rajtuk, hogyha nincs kedvük már az adott dologról beszélni, és általában nem is erőltetem a dolgot, hanem akkor témát váltok. Vagy megvárom, hogy ők váltsanak, általában szoktak is.

2017. dec. 29. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazából, úgy tűnik, kicsit "egyoldalú" barátságok. Illetve, talán nem is annyira barátaid vannak, inkább csak ismerőseid, haverjaid.
2017. dec. 30. 15:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy sok megbeszélni való sincs velük, hiszen ha ők nem "foglalkoznak" veled, nem úgy viszonyulnak hozzád, mint baráthoz, ezen egy "megbeszélés" nem fog változtatni.
2017. dec. 30. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!