Hogyan mondjam el a volt "legjobb barátomnak" hogy ennek a barátságnak vége? 17/f
Nagyon régóta barátok voltunk, már több mint 10 éve, kb mióta az eszünket tudjuk. Nagyon csórók voltunk régebben, de mégis mi ketten ott voltunk egymásnak akkor semmi nem hiányzott. Minden dolgot, minden hülyeséget együtt csináltunk (piálások, betépések, bulizás össze vissza).
Kb idén július közepéig nem is volt semmi gond, de amikor július közepén elmentem a szüleimmel meg 2 szintén fiú unokatesómmal 2 hétre Balcsira, egész idő alatt olyan sms-eket írt, hogy én mekkora f***z vagyok hogy elmentem nyaralni, meg hogy ro**djak meg... már nagyon ideges voltam rá, mert minden nap írt egy rakás üzit. Aztán amikor hazajöttem úgy csinált mintha misem történ volna. Jött jópofizni, hogy mennyire örül hogy hazajöttem meg minden. Ezzel még így el is lettem volna, hogy hát oké, nem tudom miért zavarta az őt hogy nyaralok, de nincs gáz.
Aztán még azon a héten ráhajtott az akkori barátnőmre, aki visszautasította őt. A csajnak is olyanokat beszélt hogy miért van velem, én csak egy nyomorult vagyok, egy senki, legyen inkább vele együtt.
Na akkor én eldöntöttem, hogy ő innentől nem érdekel, van rajta kívül is pár igen jó barátom, meg sok haverom.
Megmondtam neki, hogy mégis milyen haver az, aki ráhajt a barátnőmre, lehord mindennek és kihasznál, és hogy én részemről a barátságunknak vége.
Erre ő elkezdett pattogni, hogy akkor megmondja anyámnak hogy én szereztem füvet az egyik havertól és betéptünk, mondtam neki hogy tessék, nyugodtan mondd meg neki.
Utána való héten minden nap hívogatott, de soha nem vettem fel neki a telefont. Azóta néhanpján összefutottunk vagy a faluban, vagy buliban, vagy kocsmában, de én soha nem ültem oda hozzá, mentem hátra ülni a többiekkel. Aztán múlt hétvégén egy buliban találkoztunk, és ott elkezdett bőgni hogy rajtam kívül egyetlen barátja sincs, mindenki elfordult tőle, ott sajnáltatta magát. És tett egy olyan célzást is, hogy ha én is elfordulok tőle ő inkább öngyilkos lesz.
Őszintén szólva nem akarok barátkozni vele, nem kell nekem olyan barát aki lemond, fenyeget meg hátba támad.
Szerintetek hogyan mondjam meg neki hogy szálljon le rólam?
Ó anyám. Nagyon remélem hogy nem szerelmes belém. Nem vagyok meleg, max egy picit biszex, de nem akarok tőle semmi ilyen dolgot. Meg gondolom ha tetszenék neki vagy valami azt már elmondta volna...
Egyszerűen már tényleg nem tudom mit csináljak...
Kedves Kérdező!
A leírtak alapján elég sok olyan dolog kiderül, amely lényeges lehet a probléma megoldásában. A leírtak alapján én úgy látom, hogy számodra nem közömbös ez a fiú, a friss élmények hatása alatt vagy, s úgy gondolod az lesz a legjobb ha tovább lépsz, és elfelejted őt. Ugyanakkor nem írtál rossz dolgokat róla, inkább azt részletezted, hogy milyen hatással volt a viselkedése rád. Megsértve, megbántva érzed magad, úgy érzed elárult és hátba szúrt a legjobb barátod, az a személy aki jó ideje fontos részét képezte az életednek.
Na de nézzük meg hogy a barátod miért is reagálhatott így. Első sorban a nyaralás esetére visszatérve biztosan féltékeny volt, nagyon rosszul eshetett neki hogy nem vele mentél el, vagy nem hívtátok őt is. Nem fogok kertelni, ez szinte biztos több mint barátság részéről. Ha szerelmes vagy valakivel, s az mással megy el nyaralni, akkor szarul esik, úgy érzed elárult, nem is vagy fontos neki, és próbálod bántani te is, főként verbálisan, hogy valamiféle módon visszaadd a fájdalmat amit érzel. Persze ez a folyamat leginkább tudatalatti, a düh miatt nem tudsz reálisan gondolkodni.
Az hogy kedves volt amikor hazaértél, s úgy tett mintha semmi se történt volna ugyancsak ezt az érzést erősíti meg. Hazajöttél, örvendett hogy újra találkozhat veled, együtt lehettek.
Az hogy öngyilkossággal fenyegetőzik az érzelmi zsarolás azon fajtája, amelyet leginkább szerelem esetén alkalmazunk. Nem lehet annyira fontos egy barátunk, hogy meghalljunk érte, az már mindenképp több mint barátság, legalább egy bromance (olvass utána).
Nem tudhatjuk mit érezhet most ez a fiú, de biztosan nagyon szenved. Elrontott mindent, elvesztette a legjobb barátját (és talán szerelmét is).
Nem tudhatjuk biztosra hogy többet érez-e barátságnál, de elég sok jel utal erre. Próbálj visszagondolni a közös emlékekre: mennyire kereste a testi közelséged (pl. ölelget, egymás mellett szorosabban ültetek, próbálta a lábaitokat összeérinteni stb). Voltak-e erre utaló vicces megjegyzései? Inkább kettesben szeretett lenni veled?
Miután átgondoltad ezeket, gondold azt is át, hogy te valóban mit érzel és szeretnél? Elég spontánul bevallottad, hogy akár biszexnek is elkönyvelnéd magad. Ezt azt jelenti, hogy a fiúk is izgatnak, mind szexuálisan, mind érzelmileg. Ez esetben semmiképp nem ítélheted el ezt a fiút, és meg kell értened min mehet ő keresztül. Fontos vagy neki, nem akar elveszíteni.
Én azt tanácsolom adj egy esélyt még ennek a kapcsolatnak, beszéljétek meg a történeteket. Mond meg neki, hogy kap egy esélyt hogy tisztázzon mindent. Kérd meg hogy magyarázza meg miért volt olyan ideges mikor elutaztatok, és miért hajtott rá a csajodra, illetve miért fenyegetőzik öngyilkossággal, miért vagy neki olyan fontos? Illetve minden olyan kérdést ami eszedbe jut. Mindenképp kérdezz rá arra is hogy nem-e érezz többet irántad, mint barátság, persze előtt valahogy a tudtára adnám hogy nem jelent ez neked gondot (másképp biztos nem nyílna meg neked).
Ne dobd el ezt a kapcsolatot ha nem muszáj. Még mindketten fontosak vagytok egymásnak...
Na és végezetül amit leírtam tapasztalatból tettem: én is szerelmes voltam a legjobb barátomba, és a te barátodhoz hasonlóan viselkedtem. Olyan volt mintha magamról olvasnék. És te pont olyan vagy mint a barátom volt, megharagudott rám, elege lett, nem értette miért viselkedek így. Teljesen megborultam, ez a nyáron volt. Azóta se békültünk ki, próbálkozok, de új barátai lettek, s már nem érdeklődik irántam. Nem szeretném hogy a ti kapcsolatotok is erre a sorsra jusson. Persze lehet hogy neked könnyebb lenne, de gondolj a barátodra. Nem okolhatod azért amit érez, és sajnos az érzései miatt viselkedett így veled, összetett folyamat, és nehéz külső személyként megérteni, de nem rossz szándék van benne...
Remélem segíthettem, sok szerencsét!
A "biszexségem" nálam annyiban merül ki, hogy egyszer részegen egy buliban felelsz vagy mersz-et játszottunk, és egyik havernak azt mondták hogy úgysem mer megcsókolni engem (mindketten tiltakoztunk hogy ez hülye feladat, de addig cukkoltak hogy nyuszik vagyunk amíg meg nem csináltuk).
DE! soha nem akarnák semmi szexuális dolgot egy fiútól.
Nyaralásra azét nem hívtam el, mert ez egy családi nyaralás volt (évente 2-3 alkalommal találkozom az unokatesóimmal, ezt a 2 hetet mindig arra szenteljük hogy hármasban végigbulizzuk). Ha ilyen haverokkal nyaralás lett volna jött volna ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!