Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lehet egy régi haverból barát...

Lehet egy régi haverból barát is, így 24 évesen?

Figyelt kérdés

Nemrég jött a felismerés, hogy tulajdonképpen nekem nincsenek is barátaim, csak néhány haver.

Kb. 5-6 ember van, (fiúk-lányok vegyesen) akit a haveromnak tekinthetek. Időszakonként változó, de havonta 2-4 alkalommal találkozok velük, átmegyünk egymáshoz inni/bulizni vagy beülünk valami helyre. Ezeket az alkalmakat leszámítva, szinte soha nem beszélünk egymással se telefonon se messengeren, kivéve 1 emberrel. De vele is csak heti 1x maximum.

Nem tetszik ez a helyzet, szeretném ha jobban részesei lennénk egymás életének, hogy ne csak "haverként", hanem barátként tekinthessünk egymásra. Persze erőltetni nem lehet semmit, nem is erőltethetem magam rájuk, de én úgy veszem észre hogy ők is nyitottak lennének erre, van kapacitásuk személyemet is befogadni :D A többiek egyébként mind barátai egymásnak csak én vagyok ilyen kívülálló. Ennek az is az oka, hogy sok olyan, több hónapig tartó időszak volt, amikor szinte nem is találkoztam velük és ezért egyre inkább csak eltávolodtunk egymástól. A többiek pedig egyre inkább csak összenőttek... Magányosnak érzem magam.

Amúgy 4-5 éve ismerem őket, kivéve egy embert, akit régebb óta, ő vitt be a társaságba még anno.

Azt mondják hogy felnőtt korban már nem alakulnak ki barátságok, ez igaz? Vagy van még nekem remény?

24F

2017. dec. 12. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:
82%
Barátságok egyáltalán nem léteznek, legfeljebb gyerekeknél, akik még nem önzőek annyira, min a felnőttek. Összeülni, haverkodni jó dolog, de arra ne számíts, hogy igaz barátaid lesznek, mert olyan nincs. Aki "barátkozni" kezd veled, az azért teszi, mert valamilyen okból hasznos vagy neki, pl. jó vagy valamiben és tudsz neki szívességeket tenni vagy hasonló. Amint már nem vagy hasznos, el fognak tűnni az életedből. Úgyhogy csak óvatosan ezzel a "barátkozással".
2017. dec. 12. 13:11
 2/3 anonim ***** válasza:
69%

1-esre ne hallgass, kérdező. Csak az ő szegénységi bizonyítványét tölti ki, hogy elkoptak az életéből a barátok.

Barátság igenis létezik, még ha manapság kevesen ismerik is a mibenlétét. Valójában ez egyik legszebb érzelem, olyasmi, mint a szerelem. Csak míg utóbbi a faj-, addig az első a létfenntartást hivatott szolgálni. Abban ugyanis igaza van 1-esnek, hogy érdekek mentén szövődnek a barátságok. Az egész az őskorból ered, amikor az ellenséges hordákkal hadakozó, vagy a több tonnás mamutokra vadászó ősembernek nagyon nem volt mindegy, hogy a mellette kőbaltát szorongató torzonborz alak megvédi-e ez ő seggét, ha bajba kerül, vagy csak a saját irháját menti? Bizony, igaz! Az egymásra utaltság a barátság igazi táptalaja. Ezért aztán manapság leginkább csak a tűzoltók, vagy kommandósok között fedezhető fel az IGAZI férfibarátság.

A legszebb, legtartósabb barátságok egyébként valóban gyerekkorban köttetnek, és ezek végigkísérik az egész életünket. Nekem három olyan gyerekkori barátom van, akiről, noha olykor évtizedekig nem látjuk egymást, tudom, hogy habozás nélkül dobná félre a saját problémáját/életét, ha olyan bajba kerülnék, amit csak ő tud megoldani. És ezt ő is tudja rólam.

Felnőttkorban egyébként a fajfenntartás kerül előtérbe, ilyenkor a barátságok háttérbe húzódnak, csendesen szunnyadnak. 40 fölött aztán újra felerősödnek, és új barátokra is ilyenkor tud könnyebben szert tenni az ember.

2017. dec. 13. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Már hogyne alakulnának ki felnőtt korban is barátságok? Persze hogy alakulhatnak.
2017. dec. 26. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!