Traffipax - 30ezres büntetés - kinek illene kifizetnie?
Nem, nehogy kifizesd! Nem azért büntették meg mert aznap kocsiba ült, hanem mert gyorsan hajtott!
Egyszer egy kollégám és én külön autóval mentünk dolgozni, ő ment elöl és simán nyomta 70-nel lakott területen. Én meg nem, mert egyrészt parasztságnak tartom, másrészt nem akartam büntetést kapni. De ha mégis nyomom 70-nel, attól még nem neki kellett volna kifizetnie az esetleges büntetést, hanem nekem, mivel az én döntésem volt, hogy ennyivel megyek.
A barátod anyagi helyzete itt teljesen indifferens. Aki vezet, az a felelős.
Ha belementetek volna egy másik autóba a szembesávban és emiatt sokan megsérülnek, akkor a rendőrség nem téged vesz elő, mert a te kérésedre ült autóba, hanem őt.
Nem a te büntetésed, hanem az övé.
Ő vezetett, ő döntött a gyorshajtásról.
Ha annyira sürgős elintéznivalója volt, amúgy is beült volna a kocsijába aznap.
Nyilván, aki gyorsan hajtott, annak kell fizetnie. Az, hogy szarul keres, nem mentség, az az ő egyéni problémája. Már csak azért is neki kellene fizetnie, mert más autójára illik vigyázni, a gyorshajtással balesetet is okozhatott volna.
Én nem mennék bele semmilyen osztozkodásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!