Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tudnék megváltozni?

Hogyan tudnék megváltozni?

Figyelt kérdés

Először is: NEM SZIDÁST KÉREK HANEM SEGÍTSÉGET! Még azt hiszem 1 éve kitettem egy majdnem ugyanolyan kérdést, amire csak negatív válaszok jöttek, ezért szeretném már kihangsúlyozni ezt az elején. Na akkor:

Már régebben észrevettem, hogy elkezdtem megváltozni, és nem jó irányba. Régebben mindenki panaszait meghallgattam,együtt örültem velük, stb. De most már nem így van. Vegyük pl. a barátaimat. Nem tudok együtt örülni velük, együtt szomorkodni, egyszerűen nem érdekel, hogy mit éreznek :( Szerintem az is elmondható, hogy irigy vagyok a sikereikre, és örülök, hogyha elrontanak valamit. De nem olyan értelemben, hogy "Ha, most neked tök ciki, hogy beégtél", hanem ilyenkor valamiért azt érzem, hogy sokkal több vagyok náluk. De a többieknél is ez van. Néha nem is kárörvendést érzek, hanem csak simán nem tudom átérezni a bánatukat, nem érzek semmit pl. Ha rossz jegyet kaptak. A múltkor a barátnőm rossz jegyet kapott, és nem azt gondoltam magamban, hogy "jajj szegény", hanem azt, hogy "hát ez a te bajod, miért nem tanultál eleget" Önbizalomhiányos vagyok. Lehetséges, hogy ebből akarok egy kis önbizalmat szerezni, hogy "de jó, most engem mindenki szeret"? Nagyon szeretnék változtatni ezen, és őszintén szeretnék örülni a sikereiknek, és együtt szeretnék velük érezni. Lehet, hogy először az önbizalmammal kéne kezdenem valamit? Hogyan változzak meg?

2017. nov. 1. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Leszünk barátok?
2017. nov. 1. 20:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja és még azt is hozzátenném, hogy a lájkoknál és a szülinapi köszöntéseknél is ugyanez van, egyfolytában azt nézem, hogy engem többen lejmolnak-e,többen köszöntenek-e fel,és akkor érzem jól magam, ha én többet kapok mindegyikből :/
2017. nov. 1. 20:25
 3/5 A kérdező kommentje:
*lájkolnak
2017. nov. 1. 20:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Igaz barátok ezek? Mert ha ennyire nem érdekelnek akkor nem hiszem hogy azok, akárhogy is mondod magadnak hogy de.

Mellesleg nem attol vagy jó barát ha szomorú vagy mert rossz jegyet kapott, úgyhogy kicsit hibás a dolog.

2017. nov. 1. 21:45
 5/5 anonim ***** válasza:
A barátokkal lehet a gond, mind az önbizalom hiány, mind a nem tudok velük együtt örülni.
2017. nov. 1. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!