Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan kell barátkozni?

Hogyan kell barátkozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén lettem gimis és már másfél hónapja járok iskolába, de még nincsenek barátaim, amit kicsit sajnálok. Én egymagam kimerítem az introvertált ÉS a - közvetlen beszédhelyzetben - szociális analfabéta fogalmát, arról nem is beszélve, hogy a mérhetetlen csípős cinikus és szarkasztikus megjegyzéseim mások szemében nem mindig viccesek... pedig azok. Tényleg.

Valami barátságféleség már szövődget néhány emberrel, de ez messze nem az erősségem. Én annyit tettem eddig hozzá az osztályközösséghez, hogy mondtam 2 jó, a helyzetbe illő poént és... kb. ennyi. Még annyit tudok tenni, hogy meghallgatom a bajaikat, aztán adok gy rövid-tömör tanácsot, vagy megvárom velük suli után a pasijukat. (Igen nálunk mindenki lány, ezért is nehezebb, mert én a fiúkkal jövök ki jól.)

Jó tanácsokat szeretnék kérni. Azt ne írjátok,hogy változzak meg, nem akarok és lehetetlen. Köszönöm, ha elolvastad!

2017. okt. 16. 21:42
1 2
 1/14 MR.X. ***** válasza:
Üdv. Kölcsönös szimpátia, világnézet alapján lehet barátkozni igazán!
2017. okt. 16. 21:46
 2/14 anonim ***** válasza:
55%
Lehet, hogy a fiuk se tartanak valami vonzó személyiségnek, csak megakarnak dugni.
2017. okt. 16. 21:48
 3/14 A kérdező kommentje:

Sajnos ez a közös világnézet dolog nem valósult meg. Már ott megbukott a dolog, hogy én mélyen vallásos vagyok, az osztály fele meg ateista és mindent a kereszténységre fog, ami nekem kellemetlen, némelyikükkel már megbeszéltem, hogy zavar, de csak jobban rákezdtek. Maradt 12 ember. Ebből 5 elvakult anime fan van, akiket más nem érdekel, marad 7. Ebből 1 simán bunkó, egyet pedig nehezen értek, mert kínai gyökerei vannak. Potenciális barát 5 van.

Ebből egy alig beszél (hogy elvből vagy másért,azt nem tudjuk), de egyébként aranyos. Van két másik rendes lány, de őket alig látom, mert másfele járkálunk, van egy akivel együtt járunk haza (félig), meg egy vietnámi lány, akit szintén nehezen értek.

Esetleg más szempontot tud valaki?

#2 pedig szégyellje össze magát.

2017. okt. 16. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:

A szimpikkel szervezz egy kis csocsózást, biliárdozást, tekét...valami közös és aktív kikapcsolódást-programot.

A csípős megjegyzéseidet és erős tréfáidat meg kicsit fogd vissza eleinte és óvatosan adagold...amíg megszokják...ennyi;)

2017. okt. 16. 22:14
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a kérdés hangsúly a hogyanon van. Nem vagyok társasági ember, de szeretem megosztani a gondolataimat másokkal. Nem megyek el szívesen csak úgy valahova, annyira meg még nem vagyunk jóban, hogy összejárjunk. Az alapköveket kell lefektetni.
2017. okt. 16. 22:31
 6/14 anonim ***** válasza:

Nagy pacsi neked xd kedves kérdező (én is kissé antiszoc vagyok)

Néhány tanácsom:

Kérdezz! Érdeklődj! Figyelj oda! Légy jó hallgatóság!

Próbálj minél többet beszélni :D!! Ha bele szakadsz is igyekezz! Szólj hozzá a dolgokhoz, miközben figyelsz a stílusodra!

Ha te nem keresed a barátaidat az olyan mintha nem is lennének :D! Te pedig akarsz barátokat szóóóval......! ;)

Nekem a legnagyobb baj az az, hogy rengeteg fiús témához nem értek amihez a többiek igen :|... na ebből tanultam meg, hogy

1.Szélesítenem kell a látóköröm, mert az emberek annál jobbat beszélgetnek és így annál jobban kedvelik egymást minél több a közös témájuk (máig nem haladtam egy lépést sem Xd, remélem neked jobban megy majd)

2.Néha elég ha csak a sulis/átlagos dolgokról tudok beszélgetni valakivel és jó fej vagyok (vagy legalábbis igyekszem az lenni)

3.Jó stratégia (ha már van 1-2 akivel megvan a közös alaphang, szimpátia) bizalmasabb, vagy legalábbis kicsit személyesebb dolgokat is elmesélni magadról

F/18

2017. okt. 16. 22:57
 7/14 anonim ***** válasza:

# 5

Nem kell ezt annyira túl vackolni.Látásból ismered, beszéltetek is már...egy ilyen kiruccanás pont a másik megismerésére való.

Lehet ketten is elmenni...simán megkérdezed, hogy van e kedve csocsózni vagy csak beülni dumálni valahova, sétálni-haverkodni...ez olyan nehéz?

Azt mondja nem, akkor még hagysz neki időt s később még rákérdezel, addig elhívsz mást...túl körülményes vagy, ami riasztó...

2017. okt. 16. 23:14
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem értitek a bajomat, de azért kösz. Majd kitalálom egyedül.
2017. okt. 17. 07:36
 9/14 anonim ***** válasza:

# 8

Értjük...totyorogsz a pocsolya mellett, mint egy sz@rógalamb, aki inni akar veszettül, de fél kortyolni, pedig semmi baja nem lehet, sőt még jól is eshet a végén...

2017. okt. 17. 09:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Paraszt...
2017. okt. 17. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!