A közösségi oldalak minden barátságot tönkretesznek?
Sajnos nekem ez a tapasztalatom.
Van egy lebutított facebook profilom, hogy könnyebb legyen elérni a családomat - sajnos ők is egész nap rajta lógnak. Ezen kívül nem használom semmire.
Nyilván nem lehet kikerülni a barátnőket, muszáj felvenni őket és jön is a bosszankodás. Mert ők ugye 0/24 fent vannak, legyél fent te is, megsértődik ha nem írsz rögtön vissza, megsértődik ha több órás chatelés közben elmész a dolgodra, pláne azon, hogy útközben, vagy ha nem vagy otthon nem vagy elérhető. Sőt, azt is elvárnák, hogy munka közben is a telefont nyomkodd, mert nekik az a normális!
Lassan senkit nem látok személyesen, mindenki csak ül a facebook előtt és írkál. Történik vele valami? Nem mondja el, fel nem hívna még ingyen sem, inkább kicsapja a hisztit, mert nem "lájkoltad" a kiírást falán. Holott kismilliószor elmondod, hogy le van állítva teljesen a követés, nem látod senki profilját, nem is akarod.
Igyekszem aktív életet élni, persze, vannak üresjáratok amikor én is leülök a gép elé, de nem ez a jellemző. Nem tudok úgy 5 percre elmenni a géptől, hogy ne "hanyagoljak el" valakit, holott ő nem hajlandó személyesen találkozni, neki bőven elég, ha chaten keresztül nyomja a rizsát egész nap. Nekem viszont az a halálom. Még nekik áll feljebb, ha ők épp ráérnek, én meg valami mást merek csinálni.
Tényleg ez a normális? Már sehol nem találni olyan földhözragadt embert, aki nem online akarja élni az életét?
Amúgy meg töröld le magad, és csinálj egyet valami kamu névvel, amit elmondasz a családnak, és csak őket veszed fel. Senki nem fogja jelenteni, hogy nem igazi a név, hiszen lesz kb. 10 ismerősöd, a család :)
Vagy térjetek át ti is valamilyen más csatornára, és akkor törölheted magad végleg. Nekem sajnos nem lehet, a csoporttársak facebookos csoportokba töltik a jegyzeteket :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!