A ti barátaitok is szoktak titeket "kicsufolni, ,?
A kicsufolni nem a lehető legjobb szó rá, úgy értem hogy pl összes barátom kapott új telefont szüleiktől, vagy vettek a saját penzukon (úgy hogy a felét a szuleik pótolták ki [khmm]) és leejtik (minimum egy nap háromszor) en még szimplán szóvá teszem hogy sajnálom hogy nekem nem lehet ilyen telefonom.. erre ők elkezdik hogy o is csak vette a saját pénzén, nem értik miért akadok ki, hogy milyen irigy és féltékeny vagyok.. (khmm iPhone 5s Huawei menő telefon és Samsung bazinagytelefon) persze ezt az egészet csak szépen hangosan a buszon teszik meg.
Jogos? Nem jogos? Szerintetek kinek van igaza? Nem szeretnék egy vadonatúj iPhone 5s-t csak szeretnék egy jó kamerás telefont, ami működik is. Ok mégse egész úton dobálják, és lobaljak összevissza és ez zavar. Társadalmi különbség köszönöm!
Persze, persze idejott egy elégedetlen tinilány és itt nyafog.. nem. Csak idáig tartogattam magamban ezt a haragot és valakinek/kiknek el kellet mondanom. Köszönöm ha vegigolvastad!
A mai világban alap dolog szerintem, hogy egy tininek legyen egy használható telefonja. Sulihoz is lehet használni, jegyzetet lefotózni vele stb.
Mindkettőtöknek igazat adok. Te neked jogosan fáj, hogy neked nem lehet ilyen. De a barátaid viszont jogosan mondják, hogy ne irigykedj. Nem a barátaid tehetnek róla, hogy a szüleid nem tudnak neked okos telefont venni.
Próbálj beszélni a szüleiddel , nagyszüleiddel. Használtan pl egy huawei p8 litetot már tudsz venni kb 20 ezer forintért.És az egy elég jó telefon, 1,5-2 éve 60-70 ezer volt.
Próbáljátok megoldani. Nem tudom hány éves vagy, de ha már tudsz diákmelót vállalni akkor akár abból, kb 3-4 nap munka árából tudnál venni használtan egy okosat.
Vagy kérj karácsonyra/szülinapra stb összevonva egyet.
Vagy valahogyan próbáld megbeszélni velük.
Akár ha kell a régi ruháidat próbáld eladni,vagy régi tankönyveket amik már nem kellenek..
Sajnálom egyébként, tényleg annyira alap dolog lenne már.:(
Aha, szóval ők rejtegessék a telójukat, ne is használják, csak mert neked nem futja hasonlóra és megesz a fene.. Szép kis barát vagy hallod :D
Ostoba féltékeny tinihiszti, amit művelsz (ráadásul ezzel a passzív-agresszív önsajnáltatással párosítva pláne szánalom), teljesen jogos, ha ezért le vagy oltva.
Mondjuk ez tényleg gáz, hogy eldobják a régi telójukat, amikor tudják, hogy te még olyat sem engedhetsz meg magadnak.
Én ha új telefont veszek, akkor a régit szívesen odaadom annak, aki még olyat sem engedhet meg magának.
De azt is értsd meg, hogy nem a barátaid tehetnek róla, hogy nem engedhetitek meg magatoknak. Próbáld elengedni az irigységet, nagyon rossz tulajdonság, téged mérgez belülről.
Egyébként engem is taszítanak az olyan gyerekek, akik nem értékelik ezeket a dolgokat és földhöz verik a drága telefont meg ilyenek. Nem tudják értékelni, hogy azért a szülők mennyit dolgoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!