Barát-e az, aki feltételhez köti a felajánlott segítségét?
Hogy értsétek:
Egy barátomnak költöznie kellett volna, mert úgy tűnt, különválnak útjaik a párjával. Biztattam, hogy költözzön hozzám, hiszen épp akkor volt nálam üresedés. A segítséget elfogadta.
Azonban megfordultak a dolgok, mert időközben rendeződött a kapcsolata, ekkor azonban nekem kellett költöznöm az albérletből. Felajánlotta a segítségét, de csak pár hónapra, mondván, nem egészséges egy harmadik fél.
A barátságunk megmaradt, de bennem a tüske is. Vajon én reagálom túl?
Amikor nálad lakott, akkor neked is volt ott barátnőd?
Mert bőven nagylelkű tőle az, hogy odavesz harmadiknak a barátnője mellé pár hónapra.
Simán igaz barátnak mondanám, hiszen a csak biztos nem fog neki örülni, még ha nem is mondja ki nyíltan.
Te reagálod túl.
Attól hogy nálad máshogy működött a dolog, ő még szabhat feltételeket. Főleg egy olyan mindenki életére kiható dolognál mint az összeköltözés.
És alapvetően érthető a szempontja, nem mindegy hogy a párommal élek együtt, egész nap azt csinálunk a lakásunkban amit akarunk, vagy van egy lakótársunk akit kerülgetni kell.
Ráadásul szerintem alapból köcsög dolog mindenbe belekeverni a barátságot. Vannak dolgok, mint pénz, lakhatás, ahol még egy baráttól sem illik elvárni a feltétlen segítséget.
Nem vártam tőle semmilyen segítséget, saját magától ajánlotta fel.
Nem, nem volt barátnőm akkor, amikor úgy volt, ő költözik.
Egyébként nem cuccoltam át hozzájuk, megoldódott időközben a dolog, csak furcsának találtam ezt az egészet. Talán mert én alapvetően abból indulok ki, hogy ha valaki segítségre szorul, akkor mindent megteszek, hogy segítsek neki.
Én úgy voltam vele, hogy ha a barátom, akkor ismerhetne, értem ezalatt, hogy nem élősködnék a nyakán évekig, de még hónapokig sem.
A lakásban sem kellett volna kerülgetniük, hiszen majdnem 100 négyzetméteres, a szobák pedig a lakás két végében vannak, tehát max. a fürdőben futottunk volna össze.
Ettől még barát, és az ő álláspontja is érthető.
Egyébként a szituációtól eltekintve van, akinek én is szigorúbb feltételeket szabok segítségadásnál, mert olyannak ismerem, és van, akinél lazábbra szabom, mert megbízhatóbb. Például a testvérem hajlamos a feledékenységre, nála nem vagyok annyira engedékeny.
Igazából így hogy leírtad, még kevésbé értem a problémád.
Ő ajánlotta fel, ő jelezte hogy segít, viszont megmondta hogy csak pár hónapra, ami teljesen jogos. Bármennyire is ismer, ezt jobb az elején kőbe vésni, mert sokkal kellemetlenebb mikor X hónap múlva jön hogy "és amúgy mikor költözöl már el"?
Ráadásul bármennyire is úgy érzed nem zavarod őket, azért hosszú távon kellemetlen a harmadik fél. Fürdő, konyha, esti szex, esti hangos filmezés, stb. Akárhogy nézzük, ott az idegen fél egy légtérben velük.
Lényeg a lényeg, generáltál egy teljesen felesleges problémát és azon lovagolsz ahelyett hogy továbblépnél.
Furcsa lehetett,mert te nem szabtál meg időkorlátot viszont te egyedülálló vagy. Két barát együtt lakhat,nem gáz főleg nem ideiglenesen.
De párkapcsolatnál azért hiába jó barát vagy,de akkor is csak egy 3. fél.
De biztos vagyok benne,hogy nem dobtak volna ki,csak idő korlátot szabtak inkább.
Nekem az volt nagyon kellemetlen jó más szitu,de hogy húgom párja itt lakott velünk. Nem libbenhettem el pucéran sehol. (nyilván ha apum itthon van nem teszek ilyet) Nem engedhettem el magamat. Rossz volt,hogy itt volt egy "idegen" Másképp mozgott az egész család.
Barátodék is megvannak egymáshoz szokva, a napi rutinhoz,miket szoktak csinálni,nem tudnak úgy mozogni. Mintha maguk lennének.
De felajánlotta a segítséget,hogy ott lakhatsz. Akkor lett volna gáz,ha fel sem ajánlja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!