Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek nem szívás falun...

Szerintetek nem szívás falun lakni?

Figyelt kérdés
Annyira rossz itt élni s ide vagyok kötve kb szóal nem tudok költözni nincsenek olyan emberek akikkel lóghatnék nincs itt semmi a városba menni minden nap csomo pénz tehettlen vagyok itt megyek tönkre a magányba.
2017. júl. 23. 20:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Ez elég erős kifejezés, de én sosem élnék falun. Világéletemben Pesten éltem, voltam többször falun... 1-2 napra jó, hogy csend van, nyugi, "friss levegő" stb, de hosszútávon megőrülnék. Egyszerűen ha vkinek akkora igénye van művelődésre, kultúrára, változatos programokra, mint nekem, a falu nem tud túl sokat nyújtani még akkor se, ha a társaság meglenne. Mert mit lehet ott csinálni, mi van ott, de őszintén? Jobb esetben van egy kultúrház, de sok helyen még az sincs.
2017. júl. 24. 10:20
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

Soha nem mennék vissza! 30 évet húztam le falun! Drága volt minden a boltokban. Városban elmegyek a Lidl-be és olcsón mindent megveszek egy helyen. Olyan helyen laktam ahol állandóan furikáztak, szóval nem volt mindig csend. Szórakozóhely, mozi nuku. Ergo csak városban lehetett szórakozni. Nem tudtam bemenni se haza jönni nem volt annyi pènzem se így kilőve. Több minden van városban. Nem érdekel ha nyáron meleg van itt mint falun, de inkább elviselem. A zajt meg lehet szokni, engem nem is érdekel. Falun mindenki ismer mindenkit. Negy a pletyi. Vmit csinálsz a kertben azt 1 ora múlva az egèsz falu tudja. Ha nagyobb bajod van akkor be kell menned a városi kórházba. Falun is elüthetnek ugyanúgy. Iskola... csak általános van, naponta 2szer oda vissza utazgatni elég nagy szívas. Munkahely... városban nagyobb az esély találni.

Falu csendesebb és tisztább a levegő. Hetvégente elutazunk innen, szóval akkor nem városban vagyunk.

2017. júl. 24. 11:12
 13/21 A kérdező kommentje:
Szerintem is ez a köztes megoldás a legjobb csak nekem htvége lenne városban egy albérletben mondjuk csak arra msot nem éppen tellik de később talán.
2017. júl. 24. 16:55
 14/21 anonim ***** válasza:
75%
#12 már nem azért, de pont hogy Pesten drágább minden. Egy dobozos Fanta 600 forint volt, ennyiből vidéken hármat veszel...
2017. júl. 24. 19:52
 15/21 Metionin ***** válasza:
69%
Felénk a falu/kisváros drágább, mert kevés a bolt és nincs konkurencia. Ahol én laktam egyetlen egy papír-írószer volt gyerekkoromban (ma azt hiszem 3) és egy szaros spirálfüzetért elkértek 600 ft-ot...a legközelebbi városban meg ugyanaz a füzet 250 ft volt. A szakboltokban ugyanez, ha van egyáltalán festékbolt, húsbolt külön akkor ott is minden csaknem a duplája a városinak mert akinek nincs pénze/ideje utazni vagy nincs kocsi, az úgyis ott kell hogy megvegye.
2017. júl. 24. 22:25
 16/21 anonim ***** válasza:
69%
15! Nem pesten élek. Honnan veszed ezt? Nagyvárosban élek de nem ott. Semmi pénzért nem mennék vissza a falumba, Pestre meg főleg nem.
2017. júl. 24. 22:36
 17/21 anonim ***** válasza:
38%
14-es: hol kerül egy dobozos Fanta 600 Ft-ba Pesten? Max. burzsuj szórakozóhelyeken... Szupermarketben, kisboltban 200 Ft kb., ha kínai vegyesboltot kifogsz, 150.
2017. júl. 25. 09:24
 18/21 anonim ***** válasza:
38%
De. Buszoznom kell a városba melózni, ügyet intézni, szakorvoshoz. A kert király, de sok a szomszéd, akik zavarnak ha ők is kint vannak a kertükben, ráadásul sövénnyel nem lehetne eltakarni őket mert 2 szomszédnak is emeletes a háza. A sok idős ember stíröl, kérdezősködik, hogy "Hova, hova?", meg pletykálnak. A házban minden évben 2szer elromlik a kazán és qrva drága a szerelést kifizetni, a nagy nyári viharok kitörik a kerti fákat, betörik az ablakot, leszakítják a villanyvezetéket. Sokba kerül itt az élet.
2017. júl. 25. 12:41
 19/21 A kérdező kommentje:
De legalább vannak emberek fiatalok is nem csak öregek -.-
2017. júl. 25. 21:05
 20/21 anonim ***** válasza:
38%

#17, a kilencedik kerületben egy 0-24 boltban vettem, egész konkrétan 2011 október másodikának éjszakáján, mert más nem volt nyitva. Azóta egész biztos, hogy csak még drágább lett.

Inkább akkor már megvettem volna benzinkúton, ott "csak" 450 forint...

2017. júl. 25. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!