Lenézik a szegényebbet?
Figyelt kérdés
Elég pocsék körülmények között élünk, nem telik jobbra. Apukám mániákusan gyűjt minden kacatot, a lakás egy lomhalmaz. Az ismerőseim, akikkel korábban barátokként bántam, mióta látták hogy élek már nem nagyon keresik a társaságom. Ugyanez a helyzet a fiúkkal is, lesajnálnak, leépítenek. Tényleg ennyire anyagias a világ? Nem tudom, mit tehetnék, hogy az életkörülményeim ellenére elfogadjanak.2017. jún. 22. 14:08
1/4 tintakonzerv válasza:
Aki nem magad miatt, hanem az életkörülményeidért kedvel vagy nem kedvel, azt engedd el. Arra figyelj, ami fontos számodra, arra koncentrálj, amit el szeretnél érni, ne arra, amit nem!
2/4 anonim válasza:
Lehet, hogy lelkileg az lehúzza őket, hogy ha mindig arra gondolnak, tehát, hogyha rádnéznek, mindig automatikusan azok a szegény körülmények jutnak eszükbe, és magukat akarják kímélni. Vagy esetleg nemtom, félnek, hogy nem elég jó a higiéniád és feltapad rád valami, és nem akarják, hogy rájuk áttapadjon.
3/4 Fatal_3rror_ válasza:
Szerintem nem a szegénységgel van a baj, hanem az összképpel.
Attól hogy valaki szegény, még lehet rendben tartott, takaros, igényes háza, lakása ami nem úgy néz ki mint egy retkes cigány putri.
4/4 anonim válasza:
Utolsó okfejtése hibátlan. 50 éve voltam gyerek, és akkoriban nem volt különösebb anyagi eltérés a családok között. A nagyobb városokban mindenki állami bérlakásokban lakott, nagyjából azonos szinten. Mégis hatalmas különbségek voltak. Volt osztálytársam/haverom, aki szellős, világos, szépen tartott lakásban élt, és volt olyan, aki agyonzsúfolt sötét lyukban. Előbbinél jól éreztem magam, a másiktól menekültem, mert nyomasztott a hangulata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!