Tudok segíteni valahogy ennek a barátomnak/osztálytársamnak, akivel mostanában tudtam meg hogy az apja milyen rosszul bánik? Szerencsétlen gyerek
-Mondta hogy voltak a csíksomlyói búcsún Erdélyben, ahol panzióban szálltak meg és az apukája megengedte hogy igyon este ő is (sört, pálinkát) velük, de amikor másnap a búcsúra való sétakor kicsit rosszul lett tőle, akkor az apukája belebokszolt a hasába, ő meg elesett tőle.
-A fiú születésnapján az apja meghívta a saját, vele egykorú bőven 50-es barátait és ők iszogattak, eszegettek a kertben ülve, berúgva és őt ugráltatták mindenért az elvileg Ő születésnapi buliján.
-Egyszer kirándulni mentek kisebb korában, ő pedig otthon hagyta a saját szendvicseit, ezért az apukája megtiltotta hogy egyen aznap, mert hogy tanuljon meg a fontos dolgokra emlékezni.
Ezek most csak példák voltak, sok ilyet mesélt, de én is láttam ilyesmiket mikor átmentünk hozzájuk éppen suli után.
Amúgy kva szerencsétlen gyerekről van szó. Külsőre nincs 170 cm magas, szemüveges, már most ennyi idősen jól láthatóan kopaszodik. Kva igénytelenül öltözködik, büdös a lába, heti kétszer cserél zoknit, az is lyukas. Amikor borotválkozik (állítólag egy darab borotvájuk van otthon összesen, mindenre és mindenkire), akkor utána úgy jön suliba hogy a nyakán egy csomó szőrfolt van (ahol nem borotválta le a szőrt) és jó pár helyen pici véres vágási sebek vannak.
Az anyukája alkoholista volt, meghalt az ő 10 éves korában rákban. Van egy 35 éves féltestvére, de vele évente kétszer sem találkozik. A lányokkal nem mer beszélni, ha pedig valaki szivatja az iskolában, akkor annyival tud csak válaszolni mint egy ötéves, hogy "Te is!". Apukája diplomás ember, vízügyi mérnök és a helyi vízügyi igazgatóságon dolgozik nagyon jó pénzért, szép, három szobás családi házban laknak ketten, jó kocsi van, szép a kertjük is, stb. Mi is gimnazisták vagyunk matek-info-n, akarunk majd tovább tanulni. Ezt csak azért mondom, hogy jó környezetről van szó, ahonnan jövünk.
Egy általánosba jártunk, de más osztályba és gimiben lettünk jóban: Már 3-4 éve a top 5 jó barátom közé sorolnám őt, lehet vele jókat beszélgetni, vannak közös érdeklődési köreink és hobbijaink
Lehet neki valahogy segíteni? Kell?
18/f
Majdnem mindent megtettél mert bent van a top 5 ben és jókat beszélgetsz vele.
Ne akarj belőle más embert csinálni az is fontos. Ha van kiállásod küldd padlóra a szeme láttán azokat akik szívatják én ezt szoktam anno ilyen szituban
Láttam hogy körbevették odamentem és hipp hopp elengedték vagy orrvérzés
(jó ezt nem kötelező csak én olyan vagyok, hogy senkit meg nem ütnék még ha agyon szívat is de a gyengébbek macerálása kihozza belőlem a meggondolatlant)
Éreztesd vele, hogy van barátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!