Bunkóság ha ezt megmondom neki?
Barátnődnek megmondhatod, szépen felvezetve, nem sértően.
Havernő már komolyabb probléma, mivel ő lehet, hogy "leszarja" a véleményed.
Szerintem nem feltétlenül.
Volt egy haverom aki mondta hogy használnom kellene izzadás gátlót mert a fürdés önmagában nem elég és örülök hogy ezt ő közölte és nem a bunkók.
Szerintem bármilyen kritikát meg lehet fogalmazni úgy hogy ne sértsd meg a másikat főleg ha ez mögött jó szándék van, a lényeg a tálalás.
Pl ne tedd hozzá hogy ez gáz. Akkor mond neki amikor négyszemközt vagytok, hogy még véletlen se égesd be és ő se érezze azt hogy be akarod égetni. Meg tapintatosan közöld pl:"Lehet hogy kicsit sűrűbben kellene hajat mosnod vagy másmilyen sampont kellene használnod mert gyakran zsíros a hajad és sajnos ez látszik is..."
így bunkóság.
Valahogy máshogyan kell elmondani, de asszertivitásban én sem vagyok jó :D
De valami pozitív megfogalmazás biztos jobb lenne. Hogy pl azt mondod, hogy azért mosson hajat gyakrabban, mert úgy könnyebb becsajozni/pasizni/ismerkedni/barátkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!