Az ilyen "elméleti szakember" típusú barátokat/ismerősöket hogyan kezelitek?
Van pár ilyen ismerősöm, de sajnos az egyik közelebbi barátom is ilyen lett az évek folyamán.
Mindenről van határozott véleménye, olyanról is, amihez nincsen köze.
Pl. barátnőmmel 5 éve vagyunk együtt. Egy ideje minden találkozásunkkor, elkezdi kifejteni, hogy barátnőmmel mi lehet a baj, hogy nem akar még gyereket. Hogy egy nőben már tombolnia kéne az anyai ösztönöknek és furcsa, hogy nem akar még gyereket. Aztán jön a többi, szerinte nekem hogyan kéne viselkednem, meg hogy mitől lehetnék férfiasabb---->akkor majd barátnőm is akar gyereket??? Ez legutóbb volt, akkor elküldtem a fenébe, elég csúnyán végződött a buli. Mondtam neki, hogy ehhez semmi köze. Igazából zavar az egészben, hogy neki soha nem volt barátnője, és mégis így osztogatja az észt, nekünk hogyan kéne viselkednünk. De én nem akarom megalázni azzal, hogy ezt vágom hozzá. Vagy ti megtennétek, van hasonló történetetek?
Kösz a választ!
Kösz. Én is gyakran tapasztalom ezt, kéretlen tanácsok, ráadásul olyanoktól, akiknek van bőven mit sepregetni a házuk előtt. Persze sértődés lett a vége, amikor mondtam neki, hogy hát innentől kezdve neki ehhez semmi köze.
Ő csak jót akart, stb. Ja.
Más, de hasonló lehet az ember, legjobb haverom most megy "nyaralni" délamerikába fél évre, és van egy ilyesmi megmondóember haver, aki fejérmegyét nem hagyta el életében, de pontos felvilágosítást ad mindig, hogy venezuelában hogy mennek a dolgok, hogy fehér emberként nem kéne odamenni, mert lelőnek az utcán... hogy kolumboában el fogják vágni a torkát, ha csak megsejtik, hogy nincs megkeresztelve stb stb... én New Yorkban The Bronxban laktam, és a mai napig megkapom tőle a felvilágosítást, hogy az milyen veszélyes bandaháborúktól hemzsegő hely, és én csak mázlista vagyok, hogy az ott eltöltött 5 évem alatt mindig elkerültem az ilyesmiket... de ott minden napos, hogy lelőnek embereket az utcán csak úgy...
Mi egyszerűen ráhagyjuk amikor rákezd az ilyenekre, aztán már kötözködés nélkül eltereljük a témát más irányba.
1. Ilyenekkel nem barátkoznék, érthető okoból.
2. Ha valamiért mégis muszáj egy ilyen ember társaságát elviselnem, akkor nagyon gyorsan, de először udvariasan közlöm vele, hogy addig rendben, hogy van egy véleménye, de kérés nélkül legyen szíves tanácsolni semmit vagy megpróbálni beleszólni az életembe, mert azt nem vagyok hajlandó elviselni. Másodszorra ezt már sokkal nyersebben hoznám a tudomására, sokadszorra pedig pláne. Ha pedig megsértődik, annál jobb, addig sem szól hozzám.
Tudálékos, "mindent jobban tud" ember az ilyen, kerülendő a társasága.
Nálunk nagyanyám ilyen, de őt nem kerülhetem, szóval van, hogy dumál és mindenki más "facepalm" pózban hallgatja. Kioktat a nagymutter mindenkit, általában szakértelem nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!