Ti ha barátokkal mentek el nyaralni akár külföldre, ti étteremben hogyan szoktatok fizetni?
Ha nagyobb társaság, akkor mindenki a sajátját.
Van pár közeli barát, akikkel működik, hogy egyszer mi, egyszer ők.
Kis társaságban (2-3 fő) nálunk működik, hogy egyszer én fizetek, utána valamelyik barátom. Viszont ha ennél többen vagyunk, akkor általában mindenki a sajátját.
Valamint hozzátartozik az első esethez, hogyha például ketten vagyunk, de én csak egy üdítőt iszok, a haverom pedig 2-3 sört, akkor hiába én lennék a soros a meghívásban, ő állja azt az estét, és ez fordítva is igaz. Ez amolyan íratlan szabály nálunk, na meg szerintem sok más embernél.
Barátaim előtt mindig szégyentelenül felteszem a kérdést az elején, ki hogy gondolta, hogy fizetünk, aztán megbeszéljük...
Van mikor egyszer én máskor a másik, harmadik,
Van mikor mindenki magának
Van mikor kifizetjük annak, aki a legszarabbul áll anyagilag...
Illetve szoktunk olyat játszani, már fiatalon is így jártunk diszkózni, hogy pókerezünk egyet előző este, mindenki berak pl 10.000ret, és aki a végén megnyeri, másnap ő fizet mindent, amíg tart a pénz... + még az a szabályunk, hogy ő is vezet :)
Mivel a pénzt nem kezelheti részeg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!