Titeket is elszomorít amikor találkoztok egykori barátokkal, osztálytársakkal akik mostanra teljesen lecsúsztak?
Minap futottam össze egy gyerekkori barátommal akivel egy 10 éve megszakadt a kapcslat. Most egy padon ült és La Fiestát iszogatott, cigit tekert, koszos ruhában. Teljesen lepukkant, közmunkás, napszámos bérből él. Nem is akar tenni, hogy jobb legyen neki, alkoholista, drogozik, egy hajszál választja el a hajléktalanságtól.
Nagyon rossz volt így látni, nektek volt hasonló?
Én nem szoktam szomorkodni vagy sajnálkozni.
Ahogy az ismerőseim elnézem, a 99% saját maga miatt van ott, ahol. Akár jó pozícióban, akár lecsúszva. Ha valaki nem akar tenni magáért, akkor azon mit sajnáljak?
Nekem olyan ismerősöm van, akitől 5 éve azt hallgatom hogy nem akar semmi "szakmába vágó" munkát végezni, mert annyira meggyűlölte egyetem mellett. Közben diplomája nincs meg, végzettség nélkül végez kuli munkát minimálbérért, és csak ábrándozik hogy "talán azt kellene csinálni" "talán ha elkezdeném". Csak ugye felnőtt embernek cselekedni kellene, nem csak várni a csodát.
Én mondjuk inkább akkor szomorodom el, mikor látom hogy mások mennyivel többre vitték tőlem. Nem tőlük sajnálom, inkább magamat ostorozom, hogy én miért voltam ilyen lusta, semmirekellő, hogy csak ott vagyok ahol vagyok.
Le lehet pontozni, ettől függetlenül a régi ismerőseim nagy része mindig azzal jött, hogy "minek tanulni", "úgysem visszük semmire" "most kell élni".
Fiatalon leszarták az életüket aztán most sír a szájuk.
Meg most tudnak azzal jönni hogy "szerencsés vagyok" mert jó állásom van, "szerencsés vagyok" mert tanultam....ez hol szerencse? Éveket, évtizedeket öltem abba, hogy többre vigyem miközben ők részegen fetrengtek minden este. Ők is megtehették volna ugyanezt...
800 nettót hogy lehet keresni?
Nekem nem csúsztak le volt osztálytársaim általában, hanem a kb. átlagemberek lettek, egy részük kiment külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!