Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Lehet a barátnőm pszichopata?

Lehet a barátnőm pszichopata?

Figyelt kérdés
Én 23 éves fiú vagyok, és a legjobb barátomról lenne szó (22/L). Nemrég ismertem meg őt kb olyan 1 éve. Tudni kell rólam hogy elég visszahúzódó vagyok, mert nagyon sok csalódás ért már barátkozás terén, ráadásul jelentős túlsúllyal rendelkezem. De ez a lány teljesen más. Az elejétől fogva nagyon kedves volt velem, segít a fogyókúrámban, és sokat vagyunk együtt. Mindig érezteti velem hogy milyen fontos vagyok neki, sőt nemrég szerelmet vallott nekem. Az egyetlen baj az, hogy betegesen sokat hazudik nekem, és ez nagyon rosszul esik. Hamár túlsúly, mikor megismerkedtem vele azt mondta hogy régen ő is túlsúlyos volt (120 kg), és nagyon sokan bántották emiatt. Mint a szüleitől kiderült, mindig is nádszál vékony volt és mindig ő volt a társaság közepe. Mikor elmondtam neki hogy mit meséltek a szülei, azt hazudta hogy ő soha nem is mondott nekem ilyet. Ezután elkezdett sírni, hogy neki nagyon nehezen alakultak a dolgai. Eléggé megsajnáltam. Bár amellett hogy sokat hazudozik (apróbb dolgokat is) mindig elmondja hogy nélkülem nem tudja hol lenne, és hogy én vagyok a fény az életében (talán ezt egy kicsit túlzásba is viszi, egy nap képes többször is felhívni hogy ezt elmondja nekem). Ami még nagyon zavar, az a beteges féltékenykedés, holott még nem is vagyunk együtt. Mikor lemondok egy találkozót vele, akkor is folyamatosan hívogat, hogy hol vagyok, kivel, és hogy jól érzem-e magam. Őszintén szólva kezdek kicsit megijedni, mert nagyon gyanús a viselkedése, de nyilván én nem tudok ilyen súlyos betegséget ráhúzni csak úgy. Nagyon szomorú lennék ha antiszociális személyiségzavarban szenvedne, mert egy nagyon bensőséges kapcsolat alakult ki köztünk, szinte ő a másik felem. Szerintetek lehet pszichopata?
2017. máj. 7. 21:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%
Inkább szociopata.
2017. máj. 7. 21:33
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
Simán. A kövérségedet mint gyengeséget használja ki. Simulékony, beteg személy is lehet.
2017. máj. 7. 21:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak szimplán nem normális.
2017. máj. 7. 21:49
 4/18 anonim ***** válasza:
1%
Nincs vele baj.
2017. máj. 7. 21:54
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Közelében sincs a pszichopatáknak, de tény hogy baj van a fejével.
2017. máj. 7. 21:56
 6/18 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos lehet, hogy pszichopata, mert ugye nem kell közveszélyes agresszívnak vagy sorozatgyilkosnak lenni hozzá.

Amiket leírtál, azok alapján elég manipulatívnak és önzőnek tűnik, na meg hazudozik, ezek alapján tipikus, én is ismertem ilyet, nekem is csalódás volt. Az antiszociális személyiségzavar enyhébb típusa igaz lehet rá, de nem ismerjük, egy pszichológus tudná csak diagnosztizálni.

2017. máj. 7. 22:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem 100-as, az biztos.
2017. máj. 7. 22:20
 8/18 Fritzkó Mákiel ***** válasza:
23%
Hát szerintem ő is volt már csalódott. Ne okozz neki fájdalmat. Lehet azt hiszi, hogy őszintén nem jönnél neki össze. Mondjuk nem veled van bajom de ez se biztos alaptalan.
2017. máj. 17. 18:04
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Talán kényszeres hazudozó. Egyébként van egy személyiségtípus, a ragadozó. Remélem, nem ilyennel van dolgod. De nem hiszem, hogy pszichopata. Nem minden kettyós embert pszichopatának hívnak, ahhoz bajnak kellene lennie az empátiaérzékével. Egyszer nézz ki valami gyomorforgatót a tv-ben előre, pl csonkítást, vagy ilyenek. Ha nem érzel rajta különösebb undorodást, vagy megrökönyödést, az azért történik, mert hibás az empátiaérzéke, ergó nem tud belehelyezkedni a másik szituációba, legyen akár olyan intenzív, mint egy késelés. Az emberek többsége ezért nem bírja a látványt, mert belegondol a másik helyzetébe, és felfogja, hogy ez rossz neki. Azt figyeld, hogy felhúzódik-e az orra, undorodás ül-e ki az arcára. Szóval ez egy pszichopata teszt. De lehet, hogy kapcsolatfüggő, ezért ragaszkodik így. Mindenkire féltékeny, és ki akar sajátítani magának. Nem akarom a falra festeni az ördögöt. Lehet, hogy szimplán csak egy idegesítő lány, aki nagyon odavan érted, viszont kényszeres hazudozó.
2017. máj. 17. 18:23
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy pszichopata lenne, mert bár pár tulajdonsága egyezik, de ez a lány mégis más egy kicsit. Olyan mintha magával sem lenne teljesen rendben, mintha ő sem tudná mit miért csinál, ami tényleg lehet valamilyen személyiségzavar, de szerintem nem pszichopata.

A pszichopaták is hazudnak de nem kényszeresen hanem a saját hasznukra, manipulálnak szintén a saját hasznukra, és nem éreznek megbánást, nem tudnak őszintén sírni, ha valamilyen értelmet produkálnak akkor valószínűleg azt is csak tettetik.

Ez a lány nekem inkább csak zavartnak tűnik, szerintem üljetek le és beszéld meg vele ezt a dolgot, mert ha tényleg felmerült benned hogy esetleg pszichopata, akkor akármennyire is a másik felednek érzed, nem fogsz tudni sosem boldog lenni mellette amíg ezt nem tisztázzátok.

2017. jún. 17. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!