Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kívülállóként hogyan látjátok...

Kívülállóként hogyan látjátok ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
Van két "barátnőm" Anni és Bea.Kettőjük közül Annival jobban megértjük egymást,ők ketten Beával régebb óta ismerik egymást mint ahogy velem megismerkedtek.Bea állandóan a lelki dolgait meséli,ömlik belőle a szó és ez nagyon zavaró tud lenni számomra.Főleg amikor ketten találkozutunk mindig ő a téma,úgy alakitja beszélgetést,hogy rátudjon térni a saját dolgaira.Hiába kérdez rólam,nem igazán érdekli anmit mondok.Annival más a helyzet vele jó beszélgetni,az kölcsönös.Mindketten elmondjuk amit akarunk,szóhoz lehet mellette jutni.Valahogy gördülékenyen megy az egész.Bea emellett tiszteletlen is,odacélozgat.A születésnapomra se köszöntött(már nem először)de körüzeneteket aznap amikor a születésnapom volt tudott küldeni az interneten,egyébként nem szokott.Anninak azt mondta elfelejtette,hogy volt a születsénapom(én az övét nem).Kb.másfél hónappal később eljöttek "felköszönteni".Anni irt hetekkel előbb is,hogy nem jelentekezett,nem felejetett el,de haldoklott az édesapja,sajnos azóta meg is halt.Mondtam neki nem lényeg a születsénap,azt mondta de illik,hogy felköszöntsön.Amikor itt voltak nálam Bea szokásosan szövegelt,egyszerüen nem veszi észre magát vagyis inkább nem akarja.Néha nekem hátat forditva beszélt Annihoz a saját házamban!Mintha kicsit most is kilettem volna túrva.Ki kellett menni neki a fürdőszobába, annyi szemétkedő megjegyzése volt,hogy megkérdezze van-e benti toalet,pedig volt már nálunk,meg manapság mindenhol van,nem vagyunk lepattantak.Mikor nála összejövetelek vannak szülinap meg egyéb mindig kihagy belőle.És utólag még mesélgeti is kiket hivott meg,milyen volt.Nem értem miért akar találkozni velem valószinüleg valami haszna van belőlem,ha másnem az hogy rám zuditsa a problémáit vagy megnyerjen a termék forgalmazó törekvéseihez,hogy toljam a szekerét.A lelke mélyén tudom,hogy nem tart sokra,nem kedvel őszintén,pedig ő az aki a nagy barátságot hangoztatja,meg kedves barátnőmnek szólit.De ennek ellenére hozzám mindig nehezére esik eljönni,rólam mindig nehéz neki megemlékezni.Az a helyzet,hogy nekem a hármasban való találkozához nincs kedvem,sőt Beával kettesben sem akarok találkozni.Eléggé ritkitottam vele a találkozást az utóbbi egy évben.Ezt látja is rajtam.Most sem örültem,hogy ő is eljött hozzám,ezt a másikuk utólag irta meg ha nem gont Bea is jönne.Annival külön szivesen találkozom.Vele nincs okom megszakitani a kapcsolatot.Azt nem tudom eldönteni van-e okom mindkettőjük őszinteségében kételkednem.

2017. ápr. 27. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Bea ilyen típus, ne várd tőle azt amit az Annitol kapsz. Nem tűnik a barátodnak, inkább ismerős vagy haver.

Ha nincs szükséged erre a kapcsolatra, nem kötelező fenntartani. A barátaidat te válogatod meg!

2017. ápr. 27. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs. Anni (nagyon hülye név, bocsi), csak próbál korrekt lenni, vagy a végletekig toleráns, ki tudja. Viszont ha Bea az én barátnőm lenne, már nem lenne a barátnőm...
2017. ápr. 27. 22:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Én is úgy érzem már egy ideje,hogy nem az,valójában sosem volt az.Nem is kellett volna ennyi időt se rá pazarolni.És még Beának áll feljebb.Látszik a viselkedéséből.Gondolom az zavarja,hogy átlátok rajta,meg hogy már nem érdekelnek a problémái.Mondta is vannak emberek akiket hidegen hagy mások fájdalma.De őt is hidegen hagyta mindig,észre sem vette mikor valamivel küszködtem,sosem próbált beleérezni a helyzetembe.Mindig magával volt legjobban elfoglalva mintha nárcisz képzőbe járt volna.Alap tiszteletet se volt képes megadni.Nem azt vártam,hogy hálálkodjon de mondjuk ha korrekt velem valaki,jó barátnak tartom akkor minimum,hogy megemlékezek a születésnapjáról,őszinte érdeklődéssel vagyok felé.Amikor volt munkám akkor önmagától eljött a születésnapomra, a napján.Az azt megelőző évben nem, meg most sem,csak igy utólag majd két hónap után,de azt se őszintén tette.Ennyit a barátságáról.
2017. ápr. 27. 22:33
 4/4 anonim válasza:
Engedd el, ez a csaj nem barát, csak lelki szemetesnek használ téged. Megváltozni nem fog, ő ilyen, ennyit tud.
2017. ápr. 28. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!