Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nem tudok barátkozni es...

Nem tudok barátkozni es emiatt mar nagyon kínosan ertem magam, magányos vagyok es minden napom kinszenvedes?

Figyelt kérdés

Most kezdtem az egyetemet, sajnos gólya táborba elmenni nem volt lehetőségem, mert csak potfelvetelivel kerültem be. Azt hittem itt mas lesz mint a gimiben, végre szerezhetek barátokat, de nem sikerült. Hiába beszélgettem emberekkel, ok utana nem kerestek fel többet, nem jöttek oda hozzam inkabb mentek a saját baráti korukbe. Minden napom egy szenvedés mert nincs senki akivel beszelhetnek, nincsenek barataim, nem ül mellem senki es senki sem jon oda hozzam beszélgetni, illetve en se tudok odamenni senkihez mert mar hónapok teltek el evkezdes óta es hülyén venne ki magát ha csak ugy odamennek. Elég gatlasos es csendes lány vagyok, de nem erzem ugy hogy bármi baj lenne velem, viszont szeretnek változtatni magamon mert rettentő unalmas hogy felkelek, suliba megyek es hazamegyek. Ráadásul egyedül elek, úgyhogy esélyem sincs beszélgetni meg otthon se. Ráadásul az iskolában van egy fiu aki tetszik (volt mar baratom, de vele kb fel éve szakitottunk) de szerintem o is elég benanak gondol amiért mindig egyedül vagyok. Valaki valami tanács, hogy nyissak mások fele, hogy baratkozzak? Tapasztalat, tanács erdekel.

Köszönöm előre is :(

19/L

2016. okt. 19. 10:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha gondolod, szívesen beszélgetek.

Én is hasonló cipőben járok, bár én a párommal és pár emberrel olykor tudok beszélgetni.

20N

2016. okt. 26. 20:40
 12/14 anonim ***** válasza:
Az egyetemen ugyanígy voltam, bár azért a középsuliban eléggé elképzelhetetlennek tartom, hogy ne alakuljon ki egy közösség. Nálunk ott mindenki egyenlő tag volt, hozzátett a közösséghez. Ezt úgy mondom, hogy én is nehezen ismerkedő típus vagyok. Az egyetemen viszont senkit nem találtam akinek hasonló érdeklődési köre volt (én hobbi szinten járok edzeni, nem iszok alkoholt), viszont a többiek kb mind alkeszok voltak, és azok a humorhuszárok akiket nem kedvelek. Szóval bár én is ilyen magányos farkas típus vagyok, ha valaki szimpatikus lett volna azért ismerkedtem volna (lehet hogy előre ítélkeztem róluk, de én döntöm el kivel ismerkedek kivel nem) Amúgyis rájöttem, hogy az egyetem nem nekem való, az egész a pénzről szólt. Szóval otthagytam, egy okj-s képzésre beiratkoztam az előző iskolámba, itt új osztálytársak, és régi tanárok voltak. Itt volt egy összeszokott osztály darabja, akik egy csoportot alkottak, és voltak akik nem voltak ennek a csoportnak a tagjai én ebbe csatlakoztam. Szóval ha nehezen ismerkedő típus vagy, akkor kis közösségelben idővel befogadnak, egy egyetemen viszont már nem annyira, ha nem kezdeményezel mivel jóval nagyobb a létszám. Szóval ha pl vannak az egyetemben osztott órák (nekem voltak) ahol kisebb pl 20-as csoportok vannak, akkor kérdezz bármiről pl a tananyagról kapcsolatban valamit olyantól akivel ismerkednél. Ha ez megvolt, akkor innen menni fog. Poénkodj stb... ülj be mások mellé szólj hozzá bármivel kapcsolatban (pl kölcsön kérsz egy vonalzót) valamivel el kell kezdeni. Ha nem kezdeményezel semmi sem fog történni. Nem kell félni. Nem fogják azt hondolni, hogy ki ez a magányos paraszt. Ha pedig igen, akkor ott náluk van a gond. Én pl amikor elkezdtem edzeni attól féltem, hogy majd megbámulnak hogy mit akar ez itt. Aztán idővel rájöttem, hogy mindenki lesz@rja hogy a másik mennyivel nyom, saját magéra koncentrál. Ugyanígy nem fognak rólad gondolni semmi rosszat. Szóval légy bátor, nem foghatják a kezedet mindig, magadért kell felelned. (Bár én szívesen fognám <3.. na kíváncsi vagyok hogy az előbbi után most azt gondolod-e rólam, hogy egy pancser aki itt próbálkozik, vagy továbbra sem gondolsz rólam negatívumokat.) Most leírtad, hogy így meg úgy magányos vagy, de suerintem a válaszolók közül senki sem ítél el emiatt, ahogyan az egyetemen sem fogják. Na sok sikert, nem kell félni nem harapnak a többiek.
2017. jún. 2. 05:01
 13/14 anonim válasza:
Sikerült megnyilnod már mások felé? :) Szivesen beszélgetek veled ha gondolod. Én hasonló cipőben vagyok egy kis ráadassal. 22/L
2017. szept. 18. 10:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Kis közössééég? Na ne.

Van olyan, hogy vkit gimiben nem fogadnak be.

És nem 25 fős osztályról van szó, és nem is 40-ről.

Jó, mondjuk én se nyitok, mert OKé, vki nyitott, én is próbálkoztam az elején, de aki nyitott felém az év elején, neki az se alap, hogy "HOgy vagy?" kérdésre legalább udvariasságból visszakérdezzen, hogy a másik hogy van!

Meg van ez a megkérdezed "Mi a hobbid?", , a válasz: "Semmi."., és nézel az égre, hogy Mi a f....sz?

Illetve az osztályt megfigyeltem és nincs köztünk közös érdeklődési kör, második éve járok oda, szerencsére jött egy új osztály, elmentem szocializálódni az alsóbb szintekre, ott beszélgettem pár emberrel, de az biztos, hogy annyi lesz csupán hogy beszélünk párszor és kész, mert egyszerűen itt sincs közös érdeklődési kör. Szerintem túl magas az IQ-m ahhoz, hogy társalogni tudjak velük, meg túlságosan is filozófikus alkat vagyok, nem evilági ilyen smin kdivat modellkedés stb az nálam fúj kategória, persze nem nézem le azt aki ilyesmit csinál de azért a mai tiniknél megfigyelhető egy olyan tendencia, hogy a szakmunkásképzős típusú IQ-val rendelkezők azt hiszik elvégeznek egy 2-es érettségit bukdácsolnak 4 évig aztán röpül hozzájuk a pénz meg beállnak TV-snek modellnek stb azt nem tudják hogy ehhez kell képesítés mert buták.

16

2019. szept. 9. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!