Miért nem megy a barátkozás, elvesztek mindenkit?
Egyetemista vagyok, hamarosan diplomázom. Voltak jó barátaim az általános iskolában, a középiskolában még inkább. De az egyetemen 3 év alatt senkihez sem sikerült barátilag közel kerülnöm. Az általános iskolás barátaimmal már egyáltalán nem beszélek -igazából ott is csak 2 ember volt, akivel jóban voltam, egy darabig beszéltem is velük, de aztán semmit mondó beszélgetésekké váltak, és zavart, hogy kb mindig ugyanazt kérdezgették és ugyanazt válaszolták:
(-hogy vagy?
-*leírom*, és te?
-az jó. Velem semmi ) Szóval értitek. A középiskolásbeli barátaimmal egészen eddig tartottuk a kapcsolatot, de az utóbbi időben ők is eltávolodtak tőlem/ vagy én tőlük. Külföldre mentek, dolgoznak. Sosem érnek rá, napok múlva válaszolnak két sort.
Persze megértem, hogy dolgoznak vannak más barátaik is, van más dolguk is, de attól még elcsüggeszt a dolog.
Egyetemen meg képtelen vagyok barátkozni. Visszahúzódó vagyok, idegenekkel kell beszélnem, akkor nem tudok egy értelmes mondatot elmondani. Általában sokáig figyelem az embereket, ki kivel van jóban, milyen dolgok érdeklik, milyen a modora - más beszélgetésekből állapítom meg. És csak ezután kezdek beszélgetni valakivel, felajánlom mindenben a segítségemet neki, de ha nem ad normális válaszokat és később sem kezd el velem beszélgetni, akkor hagyom.
Egy éve az egyik barátom megharagudott rám, mikor szakított a barátjával és a barátjának adtam igazat. Azóta nem futok senki után, hogy bocsásson meg, legyünk ismét barátok. Ha elsőre nem sikerül elintézni, akkor onnan már nem érdekel.
Tehát a kérdés, ezzel a hozzáállással elfogok veszíteni mindenkit és soha nem is lesznek már igaz barátaim?
En is hasonlo helyzetbe vagyok
Nem megy a baratkozas altalanosba egyaltalan nem volt csak ketto aki azert volt a baratom hogy a dogakba segitseg.Most kozepiskolas vagyok es van egy baratnom
Engem se nagyon bírtak sose amiatt mert túlzottan őszinte vagyok stb:'D Az emberek zöme,ezt sose fogja tolerálni. Fáj az igazság,ahogy mondani szokták..~
Manapság valami eszmèletlenül nehèz normális embereket találni..mostanság az èrdek/felszínes kapcsolatok mennek..ami elèg szomorú ès elkeserítő..
De èn is szívesen barátkozom,aki gondolja írhat.^^
23/l
Már nekem sincsenek meg az általános és középiskolás barátaim. Én már végeztem az egyetemmel, pár barátot sikerült szerezni, de ballagás után szétszóródtunk. Néha van egy-egy telefonhívás, persze az már nem ugyanaz.
Nagy közöttünk a fizikai távolság. Májusban, júniusban sokat gondolkodtam a ballagások idején, hogy a boldog diákévek már a múlté, és mindenki megy tovább a maga útján.
Én azt tudom Neked javasolni, ha eddig nem sikerült bekerülnöd egy baráti társaságba, akkor már ne pazarold az idődet rájuk. Tényleg nem érdemes futni utánuk. Írod, hamarosan diplomázol. Szerintem koncentrálj most erre, hamarosan kikerülsz onnan, és talán sikerül majd egy olyan közegbe kerülnöd akár munka akár bármi más kapcsán, ahol új barátokra találhatsz. Kívánom, hogy sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!