Legjobb baratnom osszejott egy pasival, leszar, mit tegyek?
Csak simán mondd meg nekik, hogy veled is foglalkozhatnának néha. Ezt másképp nem lehet elmondani, és nem hiszem hogy megbántod őket vele, hiszen ők bántottak meg téged.
De szerintem ha túllépnek az extrém szerelmes korszakukon akkor ugyanúgy fognak veled foglalkozni újra.
Mérlegelni? Már mér ne tudnának legelni?
De tegyük félre a viccet. Állatias ösztönről beszélsz? A fajfenntartás valóban ösztön, de nem csak az állatokra érvényes. Ennek köszönheted, hogy itt vagy. A szerelem pedig (ha igazi szerelem) nem ismeri a mérlegelés fogalmát. Ott csak Ő létezik a nap minden percében. És ilyenkor valóban háttérbe szorulnak a barátságok. Azért van ez így, hogy a pár minden energiáját az utódok felnevelésére tudja fordítani. Sajnálatos, ha nem látod be ennek a szépségét.
Nekem vannak barátaim. Igazi barátaim. Évtizedek óta nem, vagy csak félórára tudunk találkozni, mert 800 km választ el minket. De egy igazi barátság ezt nem sínyli meg. Amit ma barátságnak hívtok, az csak árnyéka, csak illúziója ennek a nemes érzésnek. Nem tanultátok meg a normális emberi kommunikációt, ennek hiányában gazi, életre szóló barátságokat sem tudtok kötni.
Na most először felteszed a kérdést, hogy miért ne tudnának mérlegelni. Aztán megválaszolod, hogy a "szerelem nem ismeri a mérlegelés fogalmát".
Tehát akkor egyet értünk, hogy vannak akik nem tudnak, nem akarnak mérlegelni ha rájuk tör ez az ösztön.
Na az ilyen emberekre mondom, hogy önzőek mert ösztönből cselekednek, nem mérlegelnek.
Nem tudom kire érted a "ti" megszólítást de ez egy kissé nagyképű kijelentés, hogy
Ti manapság nem tudjátok mi a barátság...
Manapság is pont annyira tudjuk mint akkor ők meg amazok akik éppen ott nem voltak ott
de amott meg igen. Sőt akik ezután következnek na ők aztán igazán tudni fogják ...
Elnézést de érzékeltetnem kellett, hogy mennyire általános és nagyképű a kijelentésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!