Kollégák "bevettek a csapatba" és mondták hogy menjek velük munka után sörözni egyet. Sosem voltam még, ilyenkor mi szokás? Mindenki a magáét fizeti? Vagy végén szétdobni az összeget? Vagy nekem mint újnak beválalni?
Szerintem ne nagyon szokj rá. Szép dolog ez, de egyébként is lehet beszélgetni, nem kell hozzá a kocsma.
Nálunk is így indult, a végén automatikusan a kocsma fele fordultam, nem haza. Volt problémám, amikor leszoktam az ivásról. Pedig csak egy-két sör volt munka után.
Mifelénk ez úgy működött, hogy voltak akik soha nem fizettek, volt aki akkora tahó volt, hogy csak a sajátját, de így körökben illik fizetni. Hamar kiderül mennyire deficites a buli. :)
Tudod ez úgy megy, hogy ők meghívnak, még talán ki is fizetik azt a kört.
De ott maradnak az asztal mellett, és azt várják, hogy a következő kört te fizesd.
- Ha elfogadod a meghívást, legyen a zsebedben annyi sörre való lóvé, ahányan a bandában vannak!
- Ha te nem egy kört fogadtál el tőlük, hanem 2-3 kört, akkor ugyanannyi kört várnak vissza! Persze mind, ahányan vannak.
- Ha ez megtörténik, benne vagy a bandába, ettől kezdve nincs menekvés, beálltál szépen a piások körébe, előbb-utóbb alkeszos lesz belőled!
A kérdésedre a válasz: ahogyan most döntesz, olyan irányba viszed életed további részét, életed későbbi éveit!!!
Hosszú távra döntesz, jól gondold meg! A jövőd múlhat rajta!
Igen, erről beszélünk kedves 7-es!
Azt a gyanútlan, kezdő, fiatal kollégát meghívjátok sörözni úgy, hogy mindenki fizet 1-2 kört. Csak hogy 6-8 főnél az 2 kör esetében már minimum 10-12 sör!!!
És csodálkozik valaki, hogy az ilyen "bevesszük a csapatba" nagylelkűség nyomán indul el a fiatal a piára való rászokás útján, hogy pár hónap, és már nincs számára megállás, és szépen növeli a piások, züllöttek csapatát, a bandát???
Mi is elszoktunk menni beülni vhová kolléganőimmel,bár mi lányok vagyunk.
Nos nálunk úgy van mindenki fizet magának.
Mivel többen nem sörözünk 1-2 csaj kivételével.
Azért kört fizetni drága lenne,mi 7-en vagyunk. 4-5-en mindig koktélt vagy töményet iszunk ami azért már nem olcsó buli :D
Ezt meg is lehet beszélni én mikor bekerültem a melóhelyre,mondták,hogy náluk úgy van,hogy mindenki fizet magának. Ha vkinek nincs úgy pénze akkor össze dobjuk,hogy az az egy kollegina se maradjon ki.
De ne vállald be a fizetést,mert rászedhetnek. Max ha azt mondják meghívnak akkor is mond,hogy te inkább magadnak szeretnéd fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!