Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van ez? Már egyre...

Miért van ez? Már egyre jobban kezd rosszul esni.

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és ugye általában ebben a korban mindenkinek van egy csomó barátja, haverja, barátnője. Én nem mondhatom, hogy vannak barátaim, talán egy vagy kettő, de ők inkább haverok, akikkel néha elmegyünk valahova, néha beszélünk és ennyi. Hatosztályos gimnáziumba járok, tavaly kezdtem, majdnem egy egész tanévig nem találtam meg a helyemet az osztályban, míg másom már egy hónap után legjobb barátok lettek. Most megtaláltam a helyem az osztályba. Megvannak azokaz emberek, akikkel ülök, akikkel jövök-megyek, beszélgetek a szünetekben. Ez 4 ember én vagyok az 5. Ha van valami iskolai feladat, amit párban vagy 4-es csoportban kell végezni, tuti én maradok egyedül és kereshetek másokat, akik hülyék vagy teljesen idióták. Szinte mindig én vagyok az, akinek nincs párja ha olyan feladat van. Olyan magányosnak tudom érezni magam márcsak emiatt is. Barátom sincsen (tudom, hogy 14 évesen semmiről nem maradtam le és még ráérek), és mostanában sorra hallom hogy melyik osztálytársamnak lett a nyáron barátja, ki kivel jött össze. Olyan, mintha én egy ilyen fura különc ember lennék, pedig nem vagyok az. Ugyanúgy viselkedem, mint ők, kedves vagyok és többnyire mosolygós, udvarias, barátságos, mindenkit meghallgatok ha kell, nem csúfolok másokat, magyar vagyok, nincs semmi betegségem. A külsőm is rendben van: rendesen öltözködöm, vannak ruháim, cipőim, nem vagyon büdös, a hajam is mindig rendben van, nem vagyok dagadt, nem is vagyok csúnyább másoknál, sőt, szerintem az osztály többségénél szebb vagyok. Nem mondom magamra, hogy a világ legszebb lánya vagyok, de nem vagyok csúnya, ápolt vagyok és igényes. Túlzásokba se esem sose.

Nem tudom mi baj velem. Miért vagyok olyan kivétel? És régimódi sem vagyok, stréber sem vagyok. Szerintem a tulajdonságaimat nézve lehetne akàr tíz barátnőm is vagy több. Akkor miért nincs szinte egy sem? Nem értem, tényleg nem.

2016. szept. 17. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem érzed magad közülük valónak, szerintem te közösíted ki saját magad. Mondom ezt úgy, hogy én is folyton így voltam.
2016. szept. 17. 18:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Miért, SZERINTED aki kövér, csúnya vagy stréber, esetleg nem magyar, azzal normális, ha nem barátkozik senki?

Attól, hogy szép vagy, és mosolygós, még nem biztos, hogy szimpatikus leszel a többieknek.

Mindenki a hozzá hasonlót keresi, ezért alakulnak ki a klikkek. Plusz vannak, akik már régebb óta ismerik egymást, általánosból vagy épp az oviból, vagy a szüleik egy helyen dolgoznak, és így hamarabb jóban lesznek. A fiúk könnyebben barátkoznak egymással, mint a lányok. Elbeszélgetnek sportról, számítógépekről, elröhögcsélik az órákat, és már jóban is vannak.

A csajok meg kinéznek, ha új vagy, kinéznek, ha duci vagy (mint ahogy szerinted is negatív tulajdonság a túlsúly), ha vékony vagy, ha szép vagy, ha csúnya vagy... ha túl kedves vagy, túl udvarias, akkor észre sem fognak venni, csak a csendes, visszafogott kis lány leszel, aki a legelső padban ül.

Légy kezdeményező, menj oda beszélgetni a többiekhez, mutasd meg, hogy van egyéniséged, érd el, hogy ne te legyél mindig az, akinek másik csapatot kell keresni. Ha tényleg olyan jófej vagy, akkor ezt a többiek is észre fogják venni, ha megmutatod. Ettől még nem lesz 10-15 barátnőd, nem fog mindenki szeretni, normális esetben 2-3 ember lóg együtt állandóan, és annak is sokszor rögtön vége az iskola után.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy légy önmagad, legyen önbizalmad, és meglesz az eredménye.

2016. szept. 17. 18:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem gondolom hogy attól hogy valaki kövér vagy ilyenek, nem lehet jófej, csak tudom hogy az emberek többsége előítéletes, pont ezért írtam, hogy engem a külsőm alapján nem tudnak elítélni. ismertem egy lányt, aki kicsit duci volt és tök aranyos. Egy barátnőm is félig olasz, oviban pedig félig néger kislánnyal barátkoztam. Nekem nincs bajom ezekkel az emberekkel. Az osztályban van egy fiú, akinek valamilyen problémái vannak, nem tudom pontosan mi, néha látszik rajta. Na ő az, akivel senki nem foglalkozik, neki sincs sose párja így mi ketten sokszor együtt dolgozunk. Én nem szólom le, ugyanúgy viselkedek vele mint mással. Kikérem egy csapatmunka alkalmával a véleményét, figyelek rá.
2016. szept. 17. 19:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából a stréber szót sem szeretem. Van egy lány az osztályban aki mindig ötöst kap, szerintem nagyon okos, szorgalmas. Én is jól tanulok, de arra amire ő, elég nehezen lennek kepes ezert tisztelem. Mások meg lenézik valamennyire, hogy hülye stréber és kihasználják, róla másolnak például.
2016. szept. 17. 19:40
 5/5 anonim válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy nincs veled semmi baj. Sőt, értelmesebb és komolyabb gondolkodàsú vagy, mint egy àtlag 14 éves. Valószínűleg nem a megfelelő tàrsak vesznek körül.

Maradj iyen, amilyen vagy. Az alapjàn amit írtàl magadról kijelenhető, hogy egy jó ember vagy.

Majd alakulnak az emberi kapcsolatok...

2016. szept. 18. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!