Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Azért, mert a barátom, mindig...

Azért, mert a barátom, mindig meg kell hívnom?

Figyelt kérdés
Van egy barátom, akire tényleg számíthatok, igaz barát még minden. Viszont mindig azt kéri, hogy hívjam meg valamire. Fizessek neki 1-2 sört, chipset, vizet, üdítőket, adjak bele a cigijébe (amikor nem is cigizem). Vigyem ide-oda kocsival. Fizessem a belépőit. Ha ezt nem teszem még akkor pedig én vagyok a rossz, mert úgyis nekem van a legtöbb spórolt pénzem a baráti körben, ezért mástól nem is kérdés csak ha én nem adok. Ezt pedig kezdem unni. Persze mindig azt mondja, hogy ő is még szokott hívni, ami igaz, de ez félévente 1-2 alkalom. Mert ha van pénze egyből elkölti. Szerintetek szemétség lenne, ha csak ritkán fizetném a dolgait? Ő 20 éves és most kezdett dolgozni én pedig egyetemista vagyok. Hiába van fizetése pár nap és elszórja, hiába él otthon.
2016. aug. 30. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Te sem vagy normális, ha ezt tűröd. Azzal csinálják ezt meg, akivel lehet. Mi közöd neked az ő cigijéhez? Ez egy élősködő pojáca. Még hogy barát, jó vicc. Nem kell az embernek ellenség, ha ilyen "barátai" vannak.
2016. aug. 30. 09:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem sok eszed van. Hogy merülhet fel benned olyan kérdés egyáltalán, hogy esetleg ritkábban fizess neki? A meghívás kölcsönös, ha te meghívod, neki is vissza kell hívni téged. Ha ez a lánc megszakad, s egyoldalúvá válik, akkor dobni kell a fenébe, akármilyen jó barát. Kezdettől fogva nem lett volna szabad fizetned neki semmit, főleg, ha csak kihasznál. Seggbe rúgnám az ilyen szar alakot. Akkor is barátkozna veled, ha nem fizetnél neki? Vagy te így vásárolod meg a barátságát? Nekem is volt ilye4n haverom, egyszer kétszer meghívatta magát, s láttam, hogy még többet akar, ő sosem hív meg engem semmire, aztán szépen leszoktattam róla. Azóta mindenki magának fizet mindent, másként nem lehetett vele megoldani, viszont a barátságomat sem akarta elveszteni. Képes volt olyanra is, hogy ha akart valamit, akkor telefonon csörgetett, hogy hívjam vissza, mert sajnálta a telefonra a pénz. Hát én meg nem hívtam, aztán erről is leszokott.
2016. aug. 30. 09:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Balek vagy!
2016. aug. 30. 09:51
 4/7 A kérdező kommentje:
#1/2 Nem lehet megválni tőle, mert a baráti körünk szerves része. Tényleg lehet rá számítani csak, ezen a téren ilyen. Ha nem hívom/hívjuk meg semmire akkor panaszkodik, még nyaggat, de egy idő után befogja és jól el lehet lenni vele. Vagy ha senkinél nincs pénz akkor se piszkál. A baj, hogy 2 hónapja dolgozik is, mert korábban oké, hogy nem volt pénze, de most kap fizut és megy vásárolni aztán vége. Aggódom is érte, mert csak érettségije van, azt is végig szenvedtem, többszöri próbálkozás után tette le. Semmi nem motiválja, nincsenek céljai. Csak cigi, pia, punci.
2016. aug. 30. 09:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Ennyi. Meg másnak a pénze motiválja. Fizess neki akkor amíg győzöd. Majd rájössz magadtól.
2016. aug. 30. 10:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Tökéletesen gondolkodik. Pia, cigi, punci. Nem elég? Dehogynem. Nekem sem kellett soha több. Tanuláshoz, munkához mindig lusta voltam. Még is lett párom, gyerekek, házak, autók, stb. Lehet, rágörcsölök, még mindig egyedül, egy albérletben kuksolok.

Ilyen barátom, nekem is volt:) Párszor, elmentünk ide-oda és ott hagytuk. Gyorsan rájött, saját szükségleteit, maga teremtse elő magának. Például, úgy induljon el, hogy legyen vissza jegyre is.

2016. aug. 30. 10:27
 7/7 anonim válasza:

Vàlasszátok külön az anyagiakat a barátságtól. Nagyfiú, tanulja meg ő is kezelni az anyagi ügyeit. Ha jó társaság, jó barát és minden más működik a haverság terén, akkor a pénzkérdés nélkül is megmaradhat a jóviszony. Ha meg továbbra is számít anyagi segítségre, akkor észben kell tartani, hogy üzletben viszont nincs barátság!

A másik kérdés pedig az, hogy számíthatsz-e te (számíthattok-e ti) is rá legalább ugyan ennyire, ha tőle kértek segítséget, vagy olyankor jönnek a kifogások?

Szerintem előbb-utóbb kirajzolódik benned is végre a teljes kép és megválaszolod magadnak is a kérdésed.

2016. szept. 21. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!