Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Meghalt a legjobb barátnőm....

Meghalt a legjobb barátnőm. Hogyan dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

2 héttel ezelőtt meghalt a legjobb barátnőm, a "másik felem".Mikor szóltak,hogy meghalt Fannika (így hívták) el sem hittem, jót nevettem az egészen, mondván, hogy este én még beszéltem vele telefonon (bár este 9 körül egyszer csak nem írt vissza, csodálkoztam is, de nem vertem nagy dobra a dolgot, azt hittem, a szülei szokás szerint elvették a telefonját).Másnap délután egy barátom szólt, és szegényt még jól le is szidtam, hogy nem kéne ilyennel viccelődni.Aztán írtam is Fanninak, hogy "Sokáig fogsz élni, ugyanis a halálhíredet terjesztik" ... este óta nem volt fent.Itt már picit kezdtem aggódni, de biztos voltam benne, hogy jól van, a legerősebb lány volt akit ismertem.Aztán..egyre több ember kezdte mondogatni.De még akkor sem tudatosult bennem, ezért úgy döntöttem, ha elvették a szülei a telefonját ha nem, felhívom.A telefonnal a kezembe imádkoztam, hogy Ő vegye fel nevetve a telefont..Hívogatom, semmi..a harmadik hívásnál végre felvették.Az anyukája volt az.Megkérdeztem, hogy "ugye jól van Fanni? ugye, hogy nincs semmi baja?" ..az anyukája csak ennyit mondott.. "Fannika tegnap este eltávozott az élők sorából" - most először hallottam ilyen erőtlennek a hangját.Összeomlottam.Zokogtam..Nem értem, hogyan is történhetett ez, miért pont vele, mai napig nem tudom megemészteni, hogy az a lány, akit minden nap láttam az iskolában, akivel már a szeptembert terveztük, amit csak azért vártunk, hogy újra lássuk egymást, elment.1 órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.Kiderült, hogy akkor halt meg mikor éppen beszéltünk.Megfulladt..Csodálatos lány volt, gyönyörű, okos, intelligens, komolyan a mindenem volt ez a lány.Nem tudom feldolgozni, hogy nem láthatom többé a mosolyát, nem hallom többé a hangját, nem fog az iskolakapuba várni minden reggel.Halála előtt pár nappal lett 17 éves.Annyi terve volt, annyira várta a szeptembert, annyi mindent terveztünk még..Sosem éreztem még ehhez fogható fájdalmat.Néha egy kicsit jobb, aztán meglátok egy képet róla és előtörnek az érzések.A gondolat nem hagy nyugodni, nem tudok enni, aludni rendesen, azóta csak rossz dolgok történnek, minden elromlik, tönkremegy, az életem darabokra hullik és egyszerűen..semmit nem tudok tenni.Hogyan dolgozzam fel?

U.i.: Te, aki ezt most olvasod..becsülj meg minden pillanatot amit a szeretteiddel tölthetsz, úgy nézz rájuk, mintha utoljára láthatnád őket (lehet, hogy tényleg..) Add tudtára a családodnak, barátaidnak, hogy szereted őket, mert nem tudhatod mikor lesz az utolsó alkalmad erre.

16/L

2016. aug. 29. 15:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Sajnálom!

Megkérdezhetem, mégis hogyan fulladt meg miközben beszéltetek?!

2016. aug. 29. 15:30
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Kamu de jó regényiró vagy
2016. aug. 29. 15:35
 3/13 anonim válasza:
0%

egy világ van- nem lehet belőle kiszökni, mert nincs hova. Ha olyan egyszerű lenne! Hányan mennének, csonka-bonkák, nyomorultak, árvák, éhezők!

Kérdező, hány éves vagy??: Hallottad -e már bárkitől azt, hogy az életben a megismerés maga, ami jó? Nem ideig-óráig jó- hanem örök érvényűen jó.

A gnózisz, ahogy a görögök mondták, a világ megismerése. Ennek elengedhetetlen része az önmegismerés. "Ki vagy te? A határtalan, aki a határok közt megjelent"- mondja Weöres Sándor. És ezért jelenik meg minden ember, hogy az igazságot megértse.

Olvastad Weörestől: A teljesség felé c. írását? Olvasd el. Érdemes.

Vagy olvasd Szabó lőrincet:

Fák, csillagok, állatok, kövek

szeressétek a gyermekeimet.

Ha messze voltak tőlem, azalatt,

eddig is rátok bíztam sorsukat.

Énhozzám mindig csak jók voltatok,

szeressétek őket, ha meghalok.

Tél, tavasz, nyár ősz, folyók, ligetek,

szeressétek a gyermekeimet.

......olvad tovább. Önsajnálat helyett.

2016. aug. 29. 15:37
 4/13 Andizsuzsi ***** válasza:
7%
nagyon gyenge
2016. aug. 29. 15:39
 5/13 A kérdező kommentje:
Tüdőembóliában halt meg.Semmi jele nem volt..
2016. aug. 29. 15:39
 6/13 A kérdező kommentje:
Kamu?! Nem is értem, mi jó származna nekem abból, ha egy ilyet kitalálnék? Ki az, aki egyáltalán ilyet kitalál?..Gondolkozzatok már.A többieknek köszönöm! :)
2016. aug. 29. 15:49
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
Kamu... illetve jó regényírónak sem nevezném, mivel ha tényleg jó lenne, akkor csak az igazán tapasztalt olvasóknak, valóságban eléggé tapasztalt embereknek tűnne csak fel, hogy fake a történet.
2016. aug. 29. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:
21%
Ilyennel ne viccelj te szerencsétlen gyökér. Ennyire unatkozol? Legalább valami másról találtál volna ki történetet. Kívánom, hogy éld át a valóságban, milyen elveszteni valamit. Akkor már nem fogsz viccelődni lefogadom. Unatkozó kis taknyos szar.
2016. aug. 29. 15:54
 9/13 anonim ***** válasza:
39%
Nem baj, mindjárt kezdődik az iskola...
2016. aug. 29. 16:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Reszvetem. :(

[link]

2016. aug. 29. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!