Mennyire vagyok elítélendő? Elég szokatlan szituációban vagyok.
A legjobb barátom 10 éves. Mondhatni a legjobb, mivel elég zárkózott vagyok, nincsenek barátaim, inkább csak beszélgetőpartnereim. A munkám miatt elég gyakran találkozok velük. Szabadidőmben rászoktam a Counter-Strike-ra, megvettem és a Half-Life-ra is, mert tetszett, lekötött. Magányos farkasként élek. KB. 2 éve bejelölt Steamen (nem is ismertem) ez a srác, minden nap írogatott, beszélgettünk, nagyon értelmesnek tűnt, már az elején letöröltem, nem rég lett 10, de vissza vettem, mert gondoltam, úgy sincs kivel beszélgetni, hadd írjon a gyerek. Azért írom, hogy gyerek, mert én lassan 36 leszek. Ez elég furcsa.
Anyukám nem lakik velem, de meg szokott látogatni. Ő szerint nem gáz, de ne hangoztassam. Megjegyzem, nincsenek beteges hajlamaim, soha nem is voltak és van lányom is, 14 éves. Mindig is visszahúzódó, makacs személyiség voltam, én egy értelmes embert láttam benne. Az apját pedig nem is érdekli, pedig még beszéltem is vele, mármint írtam, mert soha nem beszéltem, nem is találkoztam vele, remélem nem is fogok, mert azért én nem akarom a szennyt magamra tenni, és őt sem hozom kellemetlen helyzetben. Az apja szerint OK a barátságunk, pedig legbelül belegondolva szégyellem magam, mert lehet, hogy idősebb is vagyok, mint az apja. Mit gondoltok?
Még utólag, az az érdekes, hogy a felnőtt dolgaimmal kapcsolatban is tud tanácsot adni, nem nagy tanácsok, de egy 10 éveshez képest le a kalappal.
online játék világban teljesen más a felfogás...ott az ellenség ellenség, a barát barát...ott nem a kor számít, inkább az, hogy mihez értesz, milyen skilljeid vannak, de persze a másokkal való kommunikáció is fontos...
23F
Az nem fura, hogy beszélgettek. Főleg így, hogy nem akartok találkozni. Nem hiszem, hogy ezt szégyellni kéne bárki előtt is.
De az fura, hogy legjobb barátodnak hívod, és azt sem hiszem, hogy hozzá kéne fordulni tanácsokért. Persze attól függ, hogy ezek milyen jellegű dolgok voltak.
Egyébként ha nem lenne gyerek, akkor is furának tartanám, hogy egy ismeretlen, számodra csak neten létező valaki a legjobb barátod.
Nekem ez rém furcsa. Persze interneten gyakran fut össze az ember olyanokkal akikkel normálisan nem feltétlenül alakítana ki barátságot.
Viszont itt egy 10 évesről van szó, aki lényegében kisgyerek. Ok fent vagytok hasonló oldalakon, leveleztek, de, hogy barátodnak mondd az szerintem nem normális. Én nem engedném meg a 10 éves fiamnak, hogy 36 évessel barátkozzon.
Első vagyok ötösnek: Semmi rendkívüli nincs benne szerintem. Aki ismer személyesen, annak nehezebb elmondani valamit, mert nem tudod mennyire bízhatsz benne, mikor él vissza vele. A netes kapcsolatoknak ilyen szempontól sokkal kisebb a kockázata, mivel feltehetően sosem találkoznak a felek és őszinték lehetnek, nem kell egy adott elvárásnak megfelelni. Szerintem nagyon fontos, hogy mindenkinek legyen valakije, akivel megbeszéli az élete dolgait, akárhány éves is. Sokkal kevesebb beteg ember lenne, ha nem lenne mindenki magányos és befelé forduló. Régebben amíg nagyobb családok éltek együtt, kevesebb volt az ilyen probléma.
Kérdezőnek: Légy kicsit kezdeményezőbb, ne éld bele magad ebbe a magányos farkas szerepbe soha többé. Az élet tele van jó lehetőséggel a számodra is. Fiatal vagy, sok boldogság várhat még rád, ha nem húzódsz vissza a magányodba. Beszélgess többet, ismerj meg új embereket, kirándulj, nézz jobban széjjel a világban.
A fiú apja valamiért nem tud olyan jó viszonyt ápolni a fiával mint te, a fiúnak is valószínűleg jó, hogy valaki felnőtt férfival őszintén beszélhet. Igazi apákból továbbra is hiány van még sajnos. Hogy miért nem nyugtalanítja a kapcsolatotok? Valószínűleg azért, mert a barátja vagy és ez elég neki, megbízik benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!