Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nyáron nektek is jön ez a...

Nyáron nektek is jön ez a 'nincs egyetlen barátom sem' dolog?

Figyelt kérdés

Nyáron nem találkozok rendszeresen velem egykorú emberekkel, mindenki nyaral,nem jó az időpont vagy csak szimplán nem érdeklem annyira, hogy facebook beszélgetés helyett élőben beszélgetnénk.

Egyetlen igaz barátom sincs, akikkel meg jóban vagyok, azok egyszerűen elfelejtkeznek rólam.

És állandóan azon gondolkozom, hogy mit ronthattam el, sok ismerősöm van, de egy barátom sem, sokszor magányosnak érzem magam, pedig most szükségem lenne támogatásra.

Kb minden nyáron ez van, és sokat sírok is miatta esténként.

19/l

2016. aug. 15. 14:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is ugyanezt tudom elmondani. Ilyenkor nyáron mindig rájövök, hogy tulajdonképpen nincsenek valódi barátaim. Az iskolában van egy-két ember, akivel el tudok beszélgetni, együtt sétálunk haza suli után stb., jól kijövünk egymással, de én nem nevezném barátságnak a kapcsolatunkat. Közös programjaink suli időben sem nagyon vannak, de mivel délután kb. fél négyig a suliban vagyok, emberek között, a többi idő nagy részét pedig a tanulás tölti ki ezért annyira nem igénylem. Nekem szükségem van arra is, hogy egyedül legyek, egyedül pihenhessek pl. olvassak, sorozatot nézzek vagy csak aludjak egy picit. Viszont azért valamennyire rosszul esik, hogy ilyen magányos vagyok, főleg mikor látom, hogy más korombeliek mennek moziba, kávézóba vagy csak összejönnek beszélgetni mert néha nekem is jól esne. Ilyenkor nyáron pedig először örülök neki, hogy "de jó, szünet van, pihenhetek, nem kell tanulni", de ez általában pár hét alatt lecseng és akkor engem is elönt ez az "egyedül vagyok, nincs senkim" érzés. Először még szoktam gondolkozni azon, hogy felhívok valakit, hátha eljönnének velem valahova, de aztán úgy vagyok vele, hogy biztos nem véletlen, hogy engem nem keres senki és nem akarom magam "rátukmálni" valakire, hogy csak "muszájból" találkozzon velem mert esetleg nem akar megbántani. Közben meg látom, hogy mindenki nyaral, a legtöbb "barátnőm" folyton a pasijával van és jól szórakoznak, jól telik a nyaruk, míg én otthon ücsörgök egymagam. Várom a szeptembert, hogy elkezdődjön a suli és akkor újból találkozom velük, beszélgetünk, de azért kicsit hülyén érzem magam mert tudom, hogy akkor sem oldódik meg minden és ugyanúgy nem lesznek barátaim, csak egy picit jobb kedvem lesz. Én próbálkozom kapcsolatokat kialakítani, de valamiért nem szokott sikerülni. Általánosságban kedvelnek az emberek, mindenki mondja, hogy milyen rendes, kedves, aranyos vagyok, de valahogyan mégsem érdeklem őket vagy unalmasnak tartanak, nem tudom. Valamint szerintem az emberek megérzik, ha valaki nincsen túl jó passzban és ez egy negatívum. Nekem például emiatt (hogy nincsenek barátaim) , sokszor rosszabb kedvem van, sírok. Persze, próbálok nem erre koncentrálni, főleg, ha emberek között vagyok, de nem tudom és nem is akarom magam mindenki előtt 0-24 megjátszani. Jól esne, ha valaki néha megvigasztalna, felvidítana, ha őszintén beszélgethetnék valakivel, de mivel nincsenek igazi barátaim ezért ez nem fog megtörténni és egyre több embernél érzem azt, hogy nekik semmi kedvük, energiájuk nincsen még más problémáival, érzéseivel foglalkozni és az olyan embereket, akik nem életerősek, boldogok, vidámak, azokat egyszerűen csak ignorálják mert találnak maguknak olyat is, akinek nem kell ápolgatni a lelkét.
2016. aug. 15. 19:07
 12/18 A kérdező kommentje:
utolsó: tetőtől talpig ez vagyok én is. Köszönöm, hogy van aki érti és érzi is hogy miről beszélek.
2016. aug. 15. 21:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Lehet hogy másféle emberekkel kéne barátkozni.

Sulin kívül, estleg mas korosztály, lányok helyett fiuk vagy forditva, mas varosban

2016. aug. 15. 22:08
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én is így voltam... kereshetsz pár igaz barátot, akár itt is, nekem is innen sikerült. De mivel van munkám ez a probléma kb megszűnt. Te is találj elfoglaltságot, részmunkaidős állás, és járj el helyekre, vagy itt írj rá pár szimpi emberre. Nekem a legjobb barátnőm, barátom, és sok barátom is innen van :) Sok sikert:)

19/l

2016. aug. 16. 15:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Ismerős,sokszor ènis azt hittem,hogy igaz barátok stb..aztán jó nagyot koppantam mindig:) De ez szerintem sokunkra igaz. Hogy így kifogják ezeket.. Annyira ritka de annál inkább becsülendőbb..normális..èletre szóló barátságokat találni.

Aki vevő az ilyesmire èn szívesen "ismerkedek"^^ Nemtől,kortól függetlenül.

Persze neked is szól kedves kèrdező.~

23/l

2016. aug. 18. 22:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Szintén ugyanez. :( 24/L
2016. aug. 19. 13:00
 17/18 anonim válasza:

Sziasztok! :)

Ahogy olvasom sokan ugyan abban a helyzetben vagytok, szóval máris van egy közös téma. Máris még értitek egymást, tudtok beszélni, esetleg ha közel laktok egymáshoz találkozhattok... Nem baj az, ha nem vagytok szomszédok, az én barátom társaságon is a közeli városban lakik és ennek ellenére elég gyakran összejövünk. :)

Az ismerkedés lényege, hogy merj nyitni, ha nem jön össze ez van... Nézzétek még az Igenember című filmet, annak is csak a vakmerőség a lényege és, hogy "rosszabb már nem lehet"

2016. aug. 20. 00:29
 18/18 anonim válasza:
Ja, bocs a hibákért csak automata javítás :D (teló)
2016. aug. 20. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!