A haverom nem ajánlotta fel, hogy kifizeti nekem a kárt, amit ő okozott, nézzem el neki, vagy ne?
A haveromnál maradt az egyik pólóm egy kerti sütögetős buli után, amikor legközelebb átmentem hozzá és kértem tőle, festékesen, koszosan és egy szakadással adta vissza. Azt mondta, azt hitte, a sajátja és ebben dolgozott a szülei szobájának felújításakor. Amikor mondtam, hogy kár, hogy tönkrement, mert ezt a pólót még én vettem a saját fizetésemből évekkel ezelőtt, nem is említette, hogy esetleg kifizetné az árát (4-5 ezer forintról van szó csak).
Most mit csináljak? Megsérteni nem akarom, mert sok a közös ismerősünk és nem nagy az anyagi kár.
1. A haverodtól nem volt szép dolog. Igen, fel kellett volna ajánlania, mivel teheti jóvá.
2. Ha felajánlja nekem, h jóvá teszi, vesz másikat, kifizeti, stb., akkor pedig természetesen el sem fogadnám, hiszen nem egy pólón múlik...
Ha megvan a gesztus a haver részéről, h jóvá teszi, akkor nincs belőle gond.
"ezt a pólót még én vettem a saját fizetésemből évekkel ezelőtt"
Azért egy "évekkel ezelött vett" pólónak már nem igazán van barmilyen értéke is....
De ettöl függetlenül illett volna megkérdezni, hogy mivel tud kártalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!