Miként lehet áttérni pozitív gondolkodásra?
Bár én nem voltam ennyire magam alatt sosem, de nekem sikerült. Egyébként nagyon egyszerű, csak elhatározás kérdése az egész. Azt mondod, hogy holnaptól megváltozok és máshogy fogok látni mindent és megteszel mindent annak érdekében, hogy ez így is legyen. Máshogy nem lehet.
Baromi nehéz, de az tuti, hogy nagyon sokat lendít az életeden minden téren, ezt tapasztalatból mondom. Az emberek is máshogy fognak hozzád állni.
Hogyan próbálkoztál? Az egész kulcsa az, hogy tudatosan odafigyelsz arra, hogy mire és hogyan gondolsz. Tehát ha találkozol egy ismeretlennel és előjön egyből az a gondolat, hogy "Biztos álszent, gonosz ember ő is, valószínűleg ki akar használni, stb..." akkor ezt a gondolatot megpróbálod lecserélni.
Amúgy ha ezt a "legyünk pozitívak, mert az mennyire jó, juhú" eszmét kicsit félre tesszük, akkor érdemes azon elgondolkodnod logikusan, hogy vajon tényleg minden ember olyan, mint amilyennek gondolod? Nyilván nem, mert nem ismersz mindenkit. Tehát itt már tudsz adni egy valós alapot a dolognak, amit ha szem előtt tartasz, akkor objektívan tudsz másokhoz állni. Idővel majd belejössz és akkor nem fogod a rosszt látni másokban, de ettől még jót sem fogsz róluk feltételezni, csak objektív leszel, ami egy jó dolog.
Ha meg már objektívan tudsz állni a dolgokhoz, akkor meg már tényleg csak annyi a dolgod, hogy elkezded a jót feltételezni a dolgokról. Onnan már nem nehéz, hogyha semleges vagy. Akkor nem kell 180 fokos fordulatot tenned, ami valószínűleg nem megy egyik napról a másikra és ha kudarc ér, akkor talán abba is hagyod. Remélem hasznodra fog válni, amit írtam, sok sikert :)
Én gyakorlatilag olyan gondolkodású vagyok, mint te. De tényleg.
Viszont ami talán segíthet az az, hogy amikor elkezdesz magadban hőbörögni, akkor vedd észre magad és próbáld meg listázni a jó dolgokat azzal kapcsolatban, amire addig negatívan gondolkodtál.
Az embereknél meg ami jól beválhat az az, hogy képzeld el őket kis gyerekként (6-7 év mondjuk) megszeppenve, ahogy ott állnak előtted... Ha van benned empátia, akkor megszűnik az összes harag és negatív gondolat velük szemben és még azt is megbánod, hogy rossz dolgokat gondoltál róluk.
Ez az elmélet, a gyakorlatban még én sem próbáltam és én is egy savanyú, cinikus barom vagyok.
Csak akkor fogod felismerni a pozitív gondolkodást, amikor azt eléred. csak rajtad múlik, hogy mikor éred el azt a szintet, amikor is felismered azt, hogy a pozitív gondolkodás jobb a szkepticizmusnál, a hitetlenségnél.
Gondolkodj el azon, hogy jelenlegi állapotod jó-e vagy sem számodra. Aztán dönts.
Az igazi áttérés az belőled fog jönni.
Érts.
Igazabol elmondom neked a lenyeget
..Az élet szar, sza volt, szar lessz, és azis marad...
..Mindenkiben van rosszindulat ..bőven...és senki nem ártatlan...
..betegség éhínség? Valakinek szenvednie kell hogy mások jobban élhessenek...eszt jelenti a társadalom...
..Vannak pozitív dolgok is viszont, de ezek nem jönnek maguktól...tegyel érte hogy jobb legyen...éljél már egy kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!