Ti mit szóltatok volna vissza az ilyen "barátnak"?
Múltkor összefutottam egy gyerekkori barátnőmmel, szinte együtt nőttünk fel. Idővel azonban mindketten sokat változtunk, így eltávolodtunk egymástól, ami szerintem még nem lenne ok a beszólásra. Mi a párommal 1 éve külföldön élünk, mert őt ide köti a munkája, azóta nem is beszéltünk, gondolom anyám mesélhetett neki rólunk. Tény, hogy én mindig elvágyódtam külföldre, azonban most, mivel már van elég félretett pénzünk, szeretnénk visszaköltözni, otthon lakást venni és onnan kijárni Ausztriába dolgozni (most is ott élünk).
Szóval minap összefutottam otthon a régi barátnőmmel és megkérdezte, hogy vagyunk kint. Mondtam, hogy hamarosan haza akarunk költözni és a határ mellől kijárni, mert úgy jobban megéri. Erre ezt mondja lekezelő, bunkó stílusban, gonosz vigyorral: ugye, te voltál az, aki a legjobban el akart menni innen, most meg te is rájöttél, hogy itthon a legjobb! A párom szerint vissza kellett volna szólnom, hogy "igen, a párom fél milliós fizetéséből így ezentúl még többet tudunk megtakarítani", kihangsúlyozva, mennyit keres kint a párom (az övé egy magyar gyárban van évek óta gyártósoron, minimálbér közeli összegért).
Kicsit úgy érzem, meg lettem alázva és azt hiszi, nem jöttek be a terveim és ezért hazamenekülök. Holott erről szó nincs, de esélyem sem volt ezt elmagyarázni, gyorsan lerázott a beszólás után. Egyszerűen meguntuk az albérlet fizetését és inkább saját lakásban laknánk, a páromat meg valószínűleg átteszi majd a cég a határ közeli irodájukba. Nem menekülünk, csak ésszerűen akarjuk élni az életünket. De nem tudtam megvédeni magam. Ti visszaszóltatok volna erre? Úgy érzem, így ő "győzött" ezzel. Ti mit mondtatok volna neki erre?
Én ezt mondtam volna:
Nem a te életed, hanem az enyém és nincs jogod bele pofátlankodni a dolgaimba! Én nem tűröm,hogyha így beszélnek velem... Én vissza szóltam volna...
Én is visszaszóltam volna, hogy a saját dolgával foglalkozzon.
De az ilyen nem barát, többet ne is foglalkozz vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!